Архітектура та містобудування (освітньо-наукова програма)

3.191.00.00 Архітектура та містобудування (освітньо-наукова програма)
Кваліфікація: Магістр-дослідник з архітектури та містобудування
Рік вступу: 2021
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1 рік 9 місяців
Інститут: Інститут архітектури та дизайну
Кількість кредитів: 120 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Архітектура та будівництво
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Диплом бакалавра
Набуті компетентності: 1.Застосовувати отримані знання з теоретичних й методичних основ навчання та фахової підготовки архітекторів, зокрема урбаністів та реставраторів, при організації навчального процесу. 2.Застосовувати у архітектурній практиці методики використання можливостей різних видів матеріалів (зокрема нетрадиційних та вторинних), а також інноваційних методів і технологій. 3.Аналізувати принципи проектування об’єктів архітектури та містобудування і реставрації з урахуванням функціональних, естетичних та конструктивних вимог. 4.Орієнтуватися в сучасному розмаїтті програмного забезпечення та апаратних засобів, використовувати знання і навики роботи з професійним комп’ютерним забезпеченням. 5.Застосовувати комплексні методики проведення повноцінного передпроектного аналізу та інвентаризації і враховувати всі важливі фактори у формуванні проектної концепції. 6.Володіти достатніми знаннями основ економіки та управління проектами в галузі послуг з проектування, та втіленні архітектурних та реставраційних проектів, експлуатації будівель та споруд і їхнього інженерного забезпечення. 7.Володіти необхідними знаннями, обсяг яких буде достатнім, щоб успішно організовувати та виконувати наукові дослідження, звіти та проекти в обраній спеціалізації та галузях суміжних з спеціальністю «архітектура та містобудування», та фахово репрезентувати результати професійної діяльності. 8.Знати та розуміти наукові принципи, що лежать в основі спеціальності "архітектура та містобудування", використовувати новітні енергоощадні підходи, технології та конструкції.
1.Генерувати та просувати нові ідеї (креативність). 2.Формулювати мету і вирішувати завдання розвитку архітектури та містобудування. 3.Враховувати психологічні особливості та мотивації членів творчих та наукових колективів у вирішенні поставлених завдань, ефективно використовувати як індивідуально, так і у складі команди. 4.Використовувати доречні моделі поведінки при спілкуванні з представниками інших професійних груп, замовників, виконавців та експертів з інших галузей знань та видів професійної діяльності. 5.Застосовувати знання для вирішення наукових завдань синтезу та аналізу проблематики в архітектурі та містобудуванні. 6.Вирішувати функціонально-ужиткові, функціональні, інженерні, та технологічні проблеми з врахуванням безпеки і комфорту при використанні об’єктів, в тому числі для неповносправних і маломобільних груп населення. 7.Формулювати завдання, здійснювати теоретичні та експериментальні дослідження та аналізувати їх результати та впровадження. 8.Розраховувати, проектувати, досліджувати ринкові тенденції, проводити маркетинговий аналіз, виводити на ринок нові продукти в будівництві та реставрації. 9.Здійснювати пошук інформації в різнохарактерних джерелах для вирішення задач в галузі архітектури та містобудування. 10.Вдало поєднувати теорію і практику, а також приймати рішення та виробляти стратегію діяльності для вирішення завдань галузі архітектури та містобудування з урахуванням загальнолюдських цінностей, суспільних, державних та виробничих інтересів. 11.Виконувати відповідні дослідження та застосовувати дослідницькі навички в галузі архітектури та містобудування. 12.Критично оцінювати отримані результати діяльності та аргументовано захищати прийняті наукові, проектні та кадрові рішення. 13.Використовувати на практиці знання, застосовувати методичний інструментарій пізнання, аналізувати отримані результати досліджень в контексті існуючих усталених та перспективних теорій, робити відповідні висновки.
1.Уміння спілкуватися, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймні однією із поширених європейських мов. 2.Уміння описувати результати наукових досліджень в публікаціях у вітчизняних спеціалізованих виданнях. 3.Здатність використання різноманітних методів, зокрема сучасних інформаційних технологій, для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях.
Академічна мобільність: На основі двосторонніх договорів між НУЛП та вищими навчальними закладами зарубіжних країн-партнерів
Керівник освітньої програми, контактна особа: Проф., д.т.н. Габрель Микола Михайлович
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня