Адміністрування інформаційних систем

Спеціальність: Інформаційно-комунікаційні системи
Код дисципліни: 6.126.02.E.95
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Телекомунікації
Лектор: д.т.н., доц. Кирик М.І.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Здатність застосовувати методи та засоби сучасних інформаційних технологій для проектування, розроблення та розгортання прикладних інформаційних систем в різних галузях Здатність розгортати, адмініструвати та супроводжувати інформаційні системи на основі мережних технологій та вміння розробляти технічну документацію.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні навчальні дисципліни: Основи мережних технологій Технології інформаційно-комунікаційних мереж Розподілені інформаційно-комунікаційні системи Супутні і наступні навчальні дисципліни: Проектування інформаційних систем Проектування програмно-апаратних підсистем ІС Безпека інформаційних систем
Короткий зміст навчальної програми: Дисципліна присвячена вивченню основних технологій та принципів системного адміністрування інформаційних систем. Студент повинен вивчити функціонування та налаштування мережевих сервісів, основні протоколи інформаційних систем та мереж, навчитися виконувати основні завдання експлуатації інформаційних систем, адміністрування мережевого обладнання, отримати вміння та навики розгортання інформаційних систем та мереж.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль: Захист лабораторних робіт – проводиться у письмовому вигляді у форматі PDF форми. PDF форма містить відомості про студента та 5 питань, на які студент повинен дати відповіді. Кожне питання оцінюється у один бал. В результаті правильної відповіді на всі питання студент отримує 5 балів. Сума балів ділиться на поправочний коефіцієнт – 2,25. Екзаменаційний контроль складається із двох компонент: 1) письмова - – проводиться у письмовому вигляді у форматі PDF форми. PDF форма містить відомості про студента та 12 питань, на які студент повинен дати відповіді. Перші 5 питань є тестовими з однією правильною відповіддю та оцінюються у 3 бали, наступні 5 питань є тестовими з двома чи більше правильними відповідями та оцінюються у 5 балів останні два питання потребують вказання правильної відповіді та оцінюються у 5 балів. 2) усна – проводиться у формі опитування, де студент відповідно до заздалегідь затвердженого переліку питань дає відповіді на будь які п’ять питань. Кожне питання оцінюється у 2 бали.
Рекомендована література: Телекомунікаційні та інформаційні мережі: Підручник для вищіх навчальних закладів./ П.П.Воробієнко, Л.А.Нікітюк, П.І.Резніченко. – К.: САММІТ-КНИГА, 2010. Крэйг Хант. TCP/IP. Сетевое администрирование, 3-е издание . – М.: - Символ-Плюс, 2004 – 816 с. Таненбаум Э. Компьютерные сети – СПб.: - Питер, 2007 – 991 с. Кесрин Пакет, Дайана Тир. Создание масштабируемых сетей Cisco. – М.: - Cisco Press, 2002 – 792 с. Кеннеди Кларк, Кевин Гамильтон. Принципы коммутации в локальных сетях Cisco. – М.: Вильямс, 2003.