Проєктування інформаційних систем (курсовий проєкт)

Спеціальність: Інформаційно-комунікаційні системи
Код дисципліни: 6.126.02.E.92
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Телекомунікації
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна

Проєктування інформаційних систем

Спеціальність: Інформаційно-комунікаційні системи
Код дисципліни: 6.126.02.E.91
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Телекомунікації
Лектор: к.т.н., асистент Бешлей Микола
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - Застосовувати знання фундаментальних і природничих наук, системного аналізу та технологій моделювання, стандартних алгоритмів та дискретного аналізу при розв’язанні задач проектування і використання інформаційних систем та технологій. - Аргументувати вибір програмних та технічних засобів для створення інформаційних систем та технологій на основі аналізу їх властивостей, призначення і технічних характеристик з урахуванням вимог до системи і експлуатаційних умов. - Обґрунтовувати вибір технічної структури та розробляти відповідне програмне забезпечення, що входить до складу інформаційних систем та технологій. - Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною (англійською) мовами. - Здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Основи мережних технологій Адміністрування інформаційних систем Технології інформаційно-комунікаційних мереж Проектування програмно-апаратних підсистем ІС Розподілені інформаційно-комунікаційні системи Безпека інформаційних систем
Короткий зміст навчальної програми: Дисципліна присвячена вивченню питання проектування сучасних інформаційних мереж, які необхідно знати інженерам, що працюють в галузі інформаційних систем та технологій. Розглянуті системи нормативної документації, що стосуються як проектування інформаційних мереж зв’язку, так і розробки телекомунікаційного обладнання. Основу складову дисципліни становить розгляд питань проектування інформаційних систем та мереж, що працюють за принципом комутації пакетів: локальних мереж, територіальних мереж, мереж наступного покоління, проектування IP адресного простору. Викладений огляд принципів проектування каналів інформаційної мережі на базі радіо технологій, які все ширше використовуються на ділянці доступу.
Методи та критерії оцінювання: Тестування за пройденими темами (у віртуальному навчальному середовищі). Захист лабораторних робіт у вигляді опитування за оформленими звітами. Екзаменаційний контроль (письмова компонента – розширені відповіді на запитання та розв’язок задач, усна компонента – опитування за переліком питань, які підлягають вивченню і виносяться на семестровий контроль.
Рекомендована література: 1. Основи інформаційних систем: Навч. посібник. – Вид. 2-ге, перероб. і доп. / В. Ф. Ситник, Т. А. Писаревська, Н. В. Єрьоміна, О. С. Краєва; За ред. В. Ф. Ситника. – К.: КНЕУ, 2001. – 420 с. 2. Сучасні інформаційні системи і технології: навч.-метод. посіб. для самост. роботи та практ. занять з навч. дисципліни / уклад.: В. Г. Іванов, С. М. Іванов, В. В. Карасюк та ін. – Х.: Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого, 2014. – 151 с. 3. Зарицька О. Л. Бази даних та інформаційні системи : метод. посіб. / Зарицька О. Л. – Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2009. – 132 с. Віртуальне навчальне середовище Національного університету «Львівська політехніка», зокрема електронний конспект лекцій: Архітектура інформаційно-комунікаційних систем. Режим доступу до ресурсу ЕНМК: https://vns.lpnu.ua/course/view.php?id=11470. - Львів: Нац. ун-т "Львів. політехніка".