Обчислювальні та мікропоцесорні засоби біомедичної апаратури

Спеціальність: Біомедична інженерія (інтернет речей)
Код дисципліни: 6.163.03.O.033
Кількість кредитів: 5.00
Кафедра: Електронні засоби інформаційно-комп'ютерних технологій
Лектор: Лектор Вус Богдан Степанович, к.т.н., доцент
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Призначення обчислювальних та мікропроцесорних інструментів для біомедичних приладів. Вбудовані системи медичних виробів. Програмне та апаратне забезпечення. Робота в режимі реального часу. Структура та функції стандартних комп'ютерів та мікропроцесорних пристроїв. Інтерактивний режим. Інтерфейси для користувача та об'єктів. Інструменти програмування для біомедичних приладів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: «Елементна база електронних пристроїв »;« Проектування електронних пристроїв та інструментів »;« Програмний пакет Matlab »; «Мови програмування: асемблер, Verilog, C»
Короткий зміст навчальної програми: Призначення обчислювальних та мікропроцесорних інструментів для біомедичних приладів. Вбудовані системи медичних виробів. Програмне та апаратне забезпечення. Робота в режимі реального часу. Структура та функції стандартних комп'ютерів та мікропроцесорних пристроїв. Інтерактивний режим. Інтерфейси для користувача та об'єктів. Інструменти програмування для біомедичних приладів..
Методи та критерії оцінювання: Текучий контроль (оцінка результатів лабораторних робіт та усне опитування); контрольний захід (екзаменаційний контроль у вигляді письмових відповідей на екзаменаційні питання та усне опитування для оцінки загального рівня знань по дисципліні).
Рекомендована література: 1.Токхейм Р., Основы цифровой электроники: Пер с англ.- М.Мир. 1988 - ,392 с. 2.Карлащук В.И., Электронная лаборатория на IBM PC, – М.: «Солон-Р»,2000,506 с. 3. Хоровиц П., Хилл У., Искусство схемотехники: в 2-х т. пер с англ. – М.: Мир, 1984. 598 с. 4. Толковый словарь по вычислительным системам/ Под ред. В. Иллингуорта и др. – М.: Машиностроение, 1991, 560 с. 2. Смердов А.А., Сторчун Є.В. Біомедичні вимірювальні перетворювачі.-Львів, Кальва¬рія.-1997. 3. Бриндли К. Измерительные преобразователи.-М., Энергоатом.-1991. 4. ДСТУ 2681-94. Метрологія. Терміни та визначення. 6. Улащик В.С. Физиотерапия.-Минск, Книжній дом.-2008. 8.Электронная аппаратура для стимуляции органов и тканей.// Под ред. Р.И.Утямыше¬ва и М.Враны. -М.:Энергоиздат, 1983. 10. Медицинская аппаратура \ Под.ред. Ю.Ю.Елисеева -М., Эксмо.-2007. 11. Інформаційні матеріали з електронних ресурсів
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).