Технологічні основи електроніки

Спеціальність: Електроніка
Код дисципліни: 6.171.00.O.016
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Електронна інженерія
Лектор: Д.т.н., проф. Стахіра Павло Йосипович
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Засвоїти теоретичний матеріал з питань отримання і дослідження вакууму, методів формоутворення та з’єднання матеріалів; 2. Знати принцип дії і області застосування приладів вимірювання вакууму і його отримання; 3. Знати основні положення технологічної гігієни сучасного електронного виробництва; 4. Знати основні технологічні процеси виробництва напівпровідникових приладів та інтегральних схем, а також суміжних з ними виробів електронної техніки; 5. Вміти правильно вибрати методи технологічної обробки в процесі виготовлення конкретного приладу; 6. Вміти вибрати необхідне технологічне устаткування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити: Фізика. Технологія електронної техніки. Кореквізити: Матеріали електронної техніки. Фізичні основи електронної техніки.
Короткий зміст навчальної програми: Основи теорії будови та росту кристалів, фізика та техніка вакууму. Основи фізики вакууму. Методи одержання, очищення, легування монокристалічних матеріалів та механічна обробка напівпровідникових матеріалів. Технологія напівпровідникових та діелектричних підкладок. Фізико-хімічні методи обробки поверхні напівпровідникових підкладок. Дифузія в напівпровідниках. Технологія епітаксійних шарів, іонна імплантація.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль: контрольні, лабораторні та практичні роботи, виконання індивідуальних науково-дослідних завдань (30%). Підсумковий контроль: екзамен (70%).
Рекомендована література: 1. Готра З.Ю. Технологія електронної техніки: підручник для вузів. – Львів: Видавництво НУ «ЛП», в 2 т., 2009. – 888 с. 2. З.Готра, І.Григорчак, Б.Лукіянець, І.Большакова, П.Стахіра, Л.Політанський; за редакцією З.Готри, Наноелектроніка, - Львів: Ліга – Прес, 2009, - 341с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).