Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Програмно-апаратні пристрої інфокомунікаційних систем
Код дисципліни: 6.172.10.O.049
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Електронні засоби інформаційно-комп'ютерних технологій
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна

Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Програмно-апаратні пристрої інфокомунікаційних систем
Код дисципліни: 6.172.10.O.050
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Радіоелектронні пристрої та системи
Лектор: викладачі кафедри РЕПС
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Мета вивчення дисципліни: Метою виконання БКР є систематизація, розширення та закріпилення теоретичних знань, одержаних здобувачем вищої освіти під час навчання, застосування цих знань для розв'язання конкретних завдань, виявлення ступеню підготовки здобувача ВО до самостійної практичної діяльності.
Завдання: Завданням є: • вивчення сучасних досягнень науки й техніки, порядок їх впровадження в галузі телекомунікацій та радіотехніки; • узагальнення, систематизація, закріплення і поглиблення знань з вивчених дисциплін навчального плану; • отримання досвіду вирішення практичних задач проектування та експлуатації радіотехнічних пристроїв та систем; • отримання досвіду вирішення практичних задач проектування та експлуатації апаратури для радіозв’язку, радіомовлення і телебачення; • ознайомлення з організацією проектних робіт в галузі радіотехнічних систем та (або) апаратури для радіозв’язку, радіомовлення і телебачення; • порядком розробки, проходження та затвердження проектної і технічної документації на підприємствах, діяльність яких, орієнтована на розроблення та експлуатацію радіотехнічних систем різного призначення; • акумулювання й аналіз матеріалів для підготовки бакалаврської кваліфікаційної роботи.
Результати навчання: В результаті виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи студенти повинні отримати нові знання та уміння передбачені професійно-практичною складовою ОНП спеціальності. Знання: • Організаційної структури підприємства; • Методики проведення науково-дослідних та/або проектно конструкторських робіт, отримання та аналізу теоретичних та експериментальних даних, оприлюднення результатів; • Прикладного програмного забезпечення, використовуваного в процесі виконання індивідуальних завдань, необхідного для отримання та обробки результатів досліджень; • Пакетів прикладних програм, використовуваних при виконанні проектно-конструкторських робіт. Вміння: • Проведення пошуку та аналізу наукової та технічної літератури за тематикою бакалаврської кваліфікаційної роботи; • Узагальнення інформації з літературних джерел та оцінки їх наукової новизни та практичної цінності; • Проведення експериментальних досліджень з використанням обладнання та вимірювальних пристроїв, наданих базою практики. Комунікації: Обмін отриманими результатами виконання індивідуальних завдань з колегами та керівниками, їх презентація та відстоювання перед фахівцями. Автономія та відповідальність: Здатність до самостійного навчання
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Залежить від теми обраної бакалаврської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи призначене для: • закріплення та поглиблення теоретичних знань з дисциплін радіотехнічного профілю; • ознайомлення із застосуванням методів проектування радіотехнічних пристроїв та систем; • збору матеріалів, необхідних для написання бакалаврської кваліфікаційної роботи.
Опис: Теми БКР можуть відповідати таким напрямкам: 1. Проектування радіоприймальних пристроїв. 2. Проектування радіопередавальних пристроїв. 3. Проектування антенно-фідерних пристроїв. 4. Моделювання та розроблення вузлів та пристроїв НВЧ. 5. Моделювання та розроблення систем автоматичного керування. 6. Моделювання та розроблення систем керування роботами-маніпуляторами. 7. Моделювання, розроблення та програмування рухомих роботів. 8. Розроблення пристроїв та систем на основі мікроконтролерів. 9. Проектування радіотехнічних систем. 10. Моделювання радіотехнічних систем. 11. Дослідження та моделювання цифрових систем передачі даних. 12. Розроблення, дослідження та оптимізація цифрових систем обробки зображень. 13. Розроблення електротехнічних пристроїв РЕЗ. 14. Математичне моделювання радіоелектронних вузлів та пристроїв . 15. Проектування вузлів мультимедійних пристроїв. 16. Розроблення алгоритмів та програм оброблення даних та сигналів. 17. Дослідження та оптимізація методів формування та генерування сигналів. 18. Проектування вбудованих систем. 19. Дослідження методів оптимізації роботи цифрових логікових пристроїв.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль виконання календарного плану керівником БКР, попередній захист БКР
Критерії оцінювання результатів навчання: Оцінюється загальна готовність БКР до захисту у ЕК
Порядок та критерії виставляння балів та оцінок: 100–88 балів – («відмінно») виставляється за високий рівень знань (допускаються деякі неточності) навчального матеріалу компонента, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їхньому взаємозв’язку і роз витку, чітко, лаконічно, логічно, послідовно відповідати на поставлені запитання, вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 87–71 бал – («добре») виставляється за загалом правильне розуміння навчального матеріалу компонента, включаючи розрахунки , аргументовані відповіді на поставлені запитання, які, однак, містять певні (неістотні) недоліки, за вміння застосовувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 70 – 50 балів – («задовільно») виставляється за слабкі знання навчального матеріалу компонента, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності викладення, за слабке застосування теоретичних положень під час розв’язання практичних задач; 49–26 балів – («не атестований» з можливістю повторного складання семестрового контролю) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння застосувати теоретичні положення під час розв’язання практичних задач; 25–00 балів – («незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу компонента, істотні помилки у відповідях на запитання, невміння орієнтуватися під час розв’язання практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.
Рекомендована література: Залежить від теми обраної бакалаврської кваліфікаційної роботи
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).

Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Програмно-апаратні пристрої інфокомунікаційних систем
Код дисципліни: 6.172.10.O.051
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Теоретична радіотехніка та радіовимірювання
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна