Основи комп'ютерної графіки в авіоніці

Спеціальність: Авіоніка
Код дисципліни: 6.173.00.O.016
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Електронні засоби інформаційно-комп'ютерних технологій
Лектор: Лебідь Соломія Юріївна
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: РН 1.Адаптуватися до змін технологій професійної діяльності, прогнозувати їх вплив на кінцевий результат. РН 2.Автономно отримувати нові знання в своїй предметній та суміжних областях з різних джерел для ефективного розв‘язання спеціалізованих задач професійної діяльності. РН 3.Відповідально та кваліфіковано ставити та вирішувати задачі, пов’язані зі створенням приладів і систем авіоніки. РН 5.Організовувати власну професійну діяльність, обирати оптимальні методи та способи розв’язування складних спеціалізованих задач та практичних проблем у професійній діяльності. РН 6.Критично осмислювати основні теорії, принципи, методи і поняття у професійній діяльності. У 20. Уміння обробки сигналів управління систем авіоніки.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізит: Вища математика Фізика Хімія Інформатика в авіоніці Кореквізит: Вища математика Інформатика в авіоніці Основи матеріалознавства
Короткий зміст навчальної програми: Основною задачею курсу “Основи комп'ютерної графіки в авіоніці” є опанування сучасних систем автоматизованого проєктування і розробкою конструкторської документації на їх основі для моделювання, дослідження і вивчення проблем авіоніки. Метою дисципліни є формування у студента практичних навичок побудови на високому технічному рівні графічних зображень та створення анімацій. Після вивчення дисципліни “Основи комп'ютерної графіки в авіоніці” студент повинен знати теоретичні засади комп’ютерної графіки; способи створення графічних зображень, і вміти застосовувати набуті знання до розв’язання практичних задач із застосуванням сучасних комп’ютерних систем автоматизованого проєктування.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль: письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольні роботи – 40 балів (40%). Підсумковий контроль: контрольний захід залік, письмово-усна форма – 60 балів (60%).
Рекомендована література: Василюк А. С., Мельникова Н. І. Комп’ютерна графіка: Навчальний посібник. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2016. 308 с. Лотошинська Н. Д., Івахів О. В. Теорія кольору та кольороутворення Навчальний посібник. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. 204 с. Головчук А. Ф., Кепко О. І., Чумак Н. М. Інженерна та комп’ютерна графіка: Навч. посіб. — К.: Центр учбової літератури, 2010. — 160 с. Рашкевич Ю. М. та ін. Нейроподібні методи, алгоритми та структури обробки сигналів і зображень у реальному часі Монографія / Ю. М. Рашкевич, Р. О. Ткаченко, І. Г. Цмоць, Д. Д. Пелешко. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. 256 с. Різник О. Я. Основи комп’ютерної графіки: курс лекцій Навчальний посібник. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. 220 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).