Мікропроцесорні системи в безпілотних літальних апаратах

Спеціальність: Авіоніка
Код дисципліни: 6.173.02.E.058
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Електронні засоби інформаційно-комп'ютерних технологій
Лектор: Лектор Вус Богдан Степанович, к.т.н., доцент
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Призначення мікропроцесорних систем в безпілотних літальних апаратах. Вбудовані системи літальних апаратів. Програмне та апаратне забезпечення. Робота в режимі реального часу. Структура та функції стандартних комп'ютерів та мікропроцесорних пристроїв. Інтерактивний режим. Інтерфейси для користувача та об'єктів. Інструменти програмування для мікропроцесорних систем літальних апаратів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: «Елементна база електронних пристроїв »;« Проектування електронних пристроїв та інструментів »;« Програмний пакет Matlab »; «Мови програмування: асемблер, Verilog, C»
Короткий зміст навчальної програми: Призначення мікропроцесорних систем в безпілотних літальних апаратах. Вбудовані системи літальних апаратів. Програмне та апаратне забезпечення. Робота в режимі реального часу. Структура та функції стандартних комп'ютерів та мікропроцесорних пристроїв. Інтерактивний режим. Інтерфейси для користувача та об'єктів. Інструменти програмування для мікропроцесорних систем літальних апаратів.
Методи та критерії оцінювання: Текучий контроль (оцінка результатів лабораторних робіт та усне опитування); контрольний захід (екзаменаційний контроль у вигляді письмових відповідей на екзаменаційні питання та усне опитування для оцінки загального рівня знань по дисципліні).
Рекомендована література: 1.Токхейм Р., Основы цифровой электроники: Пер с англ.- М.Мир. 1988 - ,392 с. 2.Карлащук В.И., Электронная лаборатория на IBM PC, – М.: «Солон-Р»,2000,506 с. 3. Хоровиц П., Хилл У., Искусство схемотехники: в 2-х т. пер с англ. – М.: Мир, 1984. 598 с. 4. Толковый словарь по вычислительным системам/ Под ред. В. Иллингуорта и др. – М.: Машиностроение, 1991, 560 с. 2. Смердов А.А., Сторчун Є.В. Біомедичні вимірювальні перетворювачі.-Львів, Кальва¬рія.-1997. 3. Бриндли К. Измерительные преобразователи.-М., Энергоатом.-1991. 4. ДСТУ 2681-94. Метрологія. Терміни та визначення. 6. Улащик В.С. Физиотерапия.-Минск, Книжній дом.-2008. 8.Электронная аппаратура для стимуляции органов и тканей.// Под ред. Р.И.Утямыше¬ва и М.Враны. -М.:Энергоиздат, 1983. 10. Медицинская аппаратура \ Под.ред. Ю.Ю.Елисеева -М., Эксмо.-2007. 11. Інформаційні матеріали з електронних ресурсів
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).