Керування інфраструктурою та конфігурацією інформаційних-комунікаційних систем

Спеціальність: Проектування та адміністрування інформаційних комунікаційних мереж
Код дисципліни: 7.126.02.E.024
Кількість кредитів: 5.00
Кафедра: Телекомунікації
Лектор: д.т.н., доцент Бешлей Микола
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - Здатність будувати моделі інформаційних потоків, проектувати інформаційні технології комп’ютерних мереж, використовуючи стандарти розроблення інформаційних систем. - Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною мовами (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською). - Здатність використання різноманітних методів, зокрема сучасних інформаційних технологій, для ефективно спілкування на професійному та соціальному рівнях. - Здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення. - Здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань. - Здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи, самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Мережеві інформаційно-комунікаційні технології Проєктування та розгортання інформаційно-комунікаційних мереж Тестування та керування якістю інформаційно-комунікаційних мереж
Короткий зміст навчальної програми: Лекційні заняття 1. Керування та конфігурація IP-адресацією, комутацією маршрутизацією в інформаційних-комунікаційних системах 2. Інформаційні-комунікаційні системи для розгортання розумних інфраструктур 3. Методи та засоби моніторингу інформаційно-комунікаційних мереж Лабораторні заняття 1. Конфігурація інформаційних-комунікаційних систем. Планування ІР-адресації. 2. Конфігурація та керування безпровідною системою охоронної сигналізації maks pro та IoT відеокамерою 3. Підключення та моніторинг пристроїв IoT 4. Програмування та керування вбудованими системами IoT для розгортання розумних інфраструктур 5. Дослідження системи моніторингу та керування параметрів інфокомунікаційних систем з використання засобу ZABBIX Самостійна робота Опрацювання лекційного матеріалу Підготовка до лабораторних робіт Формування екзаменаційних білетів
Методи та критерії оцінювання: Захист лабораторних робіт у вигляді опитування за оформленими звітами. Екзаменаційний контроль (письмова компонента – тести і індивідуальна задача, усна компонента – опитування за переліком питань, які підлягають вивченню і виносяться на семестровий контроль. захист лабораторних робіт – проводиться у письмовому вигляді у форматі PDF форми. PDF форма містить відомості про студента та 5 питань, на які студент повинен дати відповіді. Кожне питання оцінюється у 1,5 бал. В результаті правильної відповіді на всі питання студент отримує 8 балів. Екзаменаційний контроль складається із двох компонент: 1) письмова - – проводиться у письмовому вигляді у форматі PDF форми. PDF форма містить відомості про студента та 8 питань, на які студент повинен дати відповіді. Перші сім питань є тестовими і оцінюються у 5 балів, останнє питання розгорнуте – оцінюється у 5 балів 2) усна – проводиться у формі опитування, де студент відповідно до заздалегідь затвердженого переліку.
Рекомендована література: 1. Bernard Golden «Amazon web services for dummies. 1st Edition» , September 2013, 384 p. 2. Sander Berkouwer, Joachim Nasslander «Server Core Remote Management», 2009, 28 р. 3. Oliver Ossip «A comparison of Over-the-Air Update approaches for the ESP32 and ESP8266 Development Boards», 2020, 32 р.