Удосконалення процесу ректифікації спирту

Автор: Антонюк Мирослава Володимирівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2022-2023 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Об’єктом дослідження –Брагоректифікаційна установка прямої дії. Метою роботи є удосконалення процесу ректифікації спирту на брагоректифікаційній установці прямої діїю Основною сировинною базою для запропонованого технологічного процесу є бражка. Робота дозволяє спростити процес ректифікації спирту, з отриманням готового продукту кращої якості, зменжити енергозатрати на виробництво. В даній роботі наведено техніко-економічне обґрунтування процесу брагоректифікації спирту БРУ прямої дії, де описано переваги і недоліки даного процесу. Наведено науково-теоретичне обґрунтування процесу брагоректифікації, а зокрема фізико-хімічні основи процесу. Також в даному дипломному проекті розглянуто технологічну схему БРУ прямої дії, характеристику сировини і готової продукції, розрахунок продуктів. Виконано розрахунки економічних показників, які показують, що даний проект є рентабельним та економічно-доцільним. Ключові слова: ректифікація, технологічний процес, брагоректифікаційна установка, технологічне обладнання, спирт.