Удосконалення процесу водно-теплової обробки крохмалевмісної сировини

Автор: Турчин Діана Вікторівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2022-2023 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Метою роботи є вдосконалення процесу водно-теплової обробки крохмалевмісної сировини для зниження витрати пари шляхом використання тепла вторинних теплових потоків. У першому розділі представлено опис перетворень, яких зазнає крохмалевмісна сировина під час водно-теплової обробки, виконано порівняльну характеристику способів водно-теплової обробки та наведено вимоги до сировини у спиртовому виробництві. У другому розділі — наведено опис вдосконаленої принципово-технологічної схеми, здійснено розрахунок витратних коефіцієнтів та підбір обладнання. В останньому розділі було проведено розрахунок вартості впровадження вдосконаленого спросбу водно- теплової обробки кукурудзи. За результатами роботи зроблено висновки та пропозиції щодо доцільності впровадження удосконаленої схеми водно-теплової обробки кукурудзи на спиртових виробництвах.