Удосконалення технології вишневого лікеру

Автор: Добош Юлія Володимирівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: У магістерській кваліфікаційній роботі представлено удосконалення технології вишневого лікеру. Магістерська кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та презентаційного матеріалу. Пояснювальна записка містить такі основні частини: вступ, науково-теоретичні основи, удосконалення технології лікерів, характеристика сировини, допоміжних матеріалів і енергетичних засобів, опис удосконаленої технологічної схеми, розрахунок витратних коефіцієнтів, економічну частину та висновки. Для того, щоб розширити коло споживачів, створити продукт дієтичний, менш калорійний, та такий, який зможуть вживати люди з особливими потребами можна замінити цукровий сироп на природні харчові замінники цукру. В даному виробництві використовуємо: глюкозу, фруктозу і стевію. Переваги тут очевидні: ми виробляємо продукт, який буде доступним для ширшого кола споживачів і навіть для людей з особливими потребами. Лікер на сахарозі, глюкозі чи стевії буде мати меншу калорійність готового продукту порівняно з лікером за стандратною технологією з додаваням цукру; крім того він запобігатиме розвитку цукрового діабету за рахунок відсутності цукру. При виробництві лікеру із замінниками цукру значно спрощується виробництво за рахунок відсутності стадії варіння сиропу, адже їх можна одразу додавати в купажний чан і вони легко розчинятимуться.