Харчові технології
9.181.00.00 Харчові технології
Кваліфікація: Доктор філософії з Харчових технологій
Рік вступу: 2021
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 4 роки
Інститут: Відділ докторантури та аспірантури
Кількість кредитів: 45 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Восьмий рівень НРК (третій цикл РК ЄПВО, восьмий рівень ЄРК)
Галузь знань: Виробництво та технології
Особливі умови вступу: -
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Здобувач повинен набути теоретичні знання, уміння, навички та компетентності, визначені стандартом вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня, провести власне наукове дослідження, оформлене у вигляді дисертації, та опублікувати основні його наукові результати.
Характеристика освітньої програми: Предметна область: галузь знань 18 Виробництво та технології, спеціальність 181 Харчові технології.
Орієнтація освітньо-наукової програми: теоретико-методологічні, наукові та прикладні основи харчових технологій; принципи оптимізації технологічних процесів для забезпечення високого рівня якості та безпечності харчових продуктів, екологобезпечності й ресурсозбереження виробництва; закономірності інноваційного розвитку теорії і практики харчових технологій; методологічні принципи наукової, науково-технічної та науково-педагогічної діяльності.
Набуті компетентності: - наукових принципів і тенденцій розвитку харчових технологій;
- сучасних аналітичних і чисельних методів досліджень;
- принципів моделювання та оптимізації технологічних процесів;
- іноземної мови, необхідні для представлення результатів наукових досліджень, ведення фахового наукового діалогу;
- філософської методології пізнання та психолого-педагогічних аспектів професійно-наукової діяльності.
- уміння ідентифікувати актуальні наукові проблеми, визначати цілі та завдання наукових досліджень, формувати та критично аналізувати інформаційну базу;
- уміння обирати і застосовувати методологію та методи емпіричного і теоретичного етапів наукового дослідження;
- уміння обґрунтовувати матеріали дослідження та формулювати авторські висновки та пропозиції, комерціалізувати результати;
- уміння вести наукову бесіду та дискусію українською та іноземною мовами на належному фаховому рівні, презентувати результати наукових досліджень в усній та письмовій формі,
- уміння організовувати та проводити навчальні заняття.
- здатність інтегрувати та застосовувати одержані знання з різних міжпредметних сфер у процесі розв’язання теоретично-прикладних завдань у конкретній області дослідження;
- здатність ініціювати, обґрунтовувати та управляти актуальними науковими проектами інноваційного характеру;
- здатність самостійно проводити наукові дослідження, комунікувати у колективі та виявляти лідерські здібності при виконанні наукових проектів;
- здатність усвідомлювати та нести особисту соціально-моральну відповідальність за одержані наукові результати дослідження;
- здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань.
Академічна мобільність: На основі двосторонніх договорів між Національним університетом «Львівська політехніка» та університетами-партнерами.
Практика/стажування: -
Керівник освітньої програми, контактна особа: Руслана Косів
Професійні профілі випускників: Посади наукових і науково-педагогічних працівників в наукових установах і закладах вищої освіти, інженерні, експертні, аналітичні тощо посади у дослідницьких, проектних та конструкторських установах і підрозділах підприємств харчової промисловості.
Інші особливості програми: Освітньо-наукова програма охоплює широке коло сучасних інноваційних векторів розвитку теорії і практики харчових технологій, зокрема технологій продуктів бродіння і виноробства, що формує актуалізовану теоретико-прикладну базу для проведення наукових досліджень.