Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
8.161.00.08 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Кваліфікація: Магістр з хімічних технологій та інженерії
Рік вступу: 2021
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Хімічна та біоінженерія
Особливі умови вступу:
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Набуті компетентності: - критично осмислювати наукові концепції та сучасні теорії хімічних процесів та хімічної інженерії, застосовувати їх при проведенні наукових досліджень та створенні інновацій
- здійснювати пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, систематизувати, аналізувати та оцінювати відповідну інформацію
- організовувати свою роботу і роботу колективу в умовах промислового виробництва, проектних підрозділів, науково-дослідних лабораторій, визначати цілі і ефективні способи їх досягнення, мотивувати і навчати персонал
- оцінювати технічні і економічні характеристики результатів наукових досліджень, дослідно-конструкторських розробок, технологій та обладнання хімічних виробництв
- вільно спілкуватися державною та іноземною мовами усно і письмово для обговорення і презентації результатів професійної діяльності, досліджень та проектів
- розробляти та реалізовувати проекти в сфері хімічних технологій та дотичні до неї міждисциплінарні проекти з урахуванням соціальних, економічних, екологічних та правових аспектів
- здійснювати у науково-технічній літературі, патентах, базах даних, інших джерелах пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, систематизувати, і аналізувати та оцінювати відповідну інформацію
- планувати та виконувати експериментальні і теоретичні дослідження в сфері хімічних технологій і інженерії, формулювати і перевіряти гіпотези, аргументувати висновки, презентувати результати досліджень
- володіти методами виявлення токсичних речовин у продуктах харчування та косметичних засобах, їх кількісної ідентифікації, розрахунку та встановлення гранично допустимих рівнів та допустимої добової дози
- розробляти та організовувати контроль якості та проведення експертизи продуктів харчування та косметичних засобів.
- планувати та розробляти маловідходні технологічні процеси з раціональним використанням води, сировини та мінімальним техногенним впливом на оточуюче середовище
- проводити експертизу та контроль якості продуктів харчування та косметичних засобів, визначати основні види їх фальсифікації
- вміти ідентифікувати синтетичні, штучні та природні полімери; розробляти методи їх застосування у виробництві продуктів харчування і косметичних засобів
- спираючись на методи мікробіологічного контролю проводити дослідження показників якості харчових продуктів
- планувати та здійснювати синтез харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів із застосуванням методів сучасного органічного синтезу
- застосовувати різні методи очистки води від механічних, хімічних та біологічних забруднювачів для підготовки до використання на харчових та косметичних виробництвах.
- уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною мовами (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською)
- здатність використання різноманітних методів, зокрема сучасних інформаційних технологій, для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях.
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня