Кібербезпека

6.125.00.00 Кібербезпека
Кваліфікація: Бакалавр з кібербезпеки
Рік вступу: 2020
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 4 роки
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Кількість кредитів: 240 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Шостий рівень НРК (перший цикл РК ЄПВО, шостий рівень ЄРК)
Галузь знань: Інформаційні технології
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Набуті компетентності: – знання сучасних досягнень інноваційних технологій в галузі інформаційних технологій, кібербезпеки та управління; – знання і розуміння наукових принципів, що лежать в основі кібербезпеки та інформаційних технологій. – знання правових основ дослідницьких робіт і законодавства України в галузі інформаційної безпеки. – знання математичних моделей завдань забезпечення інформаційної безпеки та захисту інформації. – знання основних підходів до організації типових комплексів та засобів захисту інформації в інформаційних і комунікаційних системах. – знання нових вітчизняних та міжнародних стандартів інформаційної безпеки. – знання основних моделей уразливостей, загроз та атак для обґрунтування варіантів побудови автоматизованої системи моніторингу інформаційної безпеки для інформаційних і комунікаційних систем та її основних складових. – знання технологій створення систем захисту комп’ютерних систем та мереж для розробки та визначення загальних принципів побудови систем захисту, завдань та вихідних даних, які необхідно враховувати при проектуванні систем захисту. – знання методик аналізу, синтезу, оптимізації та прогнозування якості процесів функціонування інформаційних процесів та технологій в розподілених інформаційно-комунікаційних системах. – знання математичних методів оптимізації з метою одержання найкращих характеристик функціонування засобів та систем.
– організовувати власну професійну діяльність, обирати оптимальні методи та способи розв’язування складних спеціалізованих задач та практичних проблем у професійній діяльності, оцінювати їхню ефективність; – використовувати результати самостійного пошуку, аналізу та синтезу інформації з різних джерел для ефективного рішення спеціалізованих задач професійної діяльності; – аналізувати, аргументувати, приймати рішення при розв’язанні складних спеціалізованих задач та практичних проблем у професійній діяльності, які характеризуються комплексністю та неповною визначеністю умов, відповідати за прийняті рішення; – адаптуватися в умовах частої зміни технологій професійної діяльності, прогнозувати кінцевий результат; – критично осмислювати основні теорії, принципи, методи і поняття у навчанні та професійній діяльності; – діяти на основі законодавчої та нормативно-правової бази України та вимог відповідних стандартів, у тому числі міжнародних в галузі інформаційної та/або кібербезпеки; – готувати пропозиції до нормативних актів щодо забезпечення інформаційної та/або кібербезпеки; – впроваджувати процеси, що базуються на національних та міжнародних стандартах, ідентифікації, аналізу та реагування на інциденти інформаційної та/або кібербезпеки; – використовувати сучасне програмно-апаратне забезпечення для забезпечення захисту інформації та давати оцінку результативності якості прийнятих рішень; – реалізовувати комплексні системи захисту інформації в автоматизованих системах (АС) організації (підприємства) відповідно до вимог нормативно-правових документів; – володіння методами загальнонаукового аналізу у сфері інформаційних технологій та інформаційної безпеки.
1. Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та однією з іноземних мов (англійською, німецькою, французькою, іспанською); 2. Здатність використання різноманітних методів, зокрема інформаційних технологій, для ефективно спілкування на професійному та соціальному рівнях.
Доступ до подальшого навчання: Здобуття другого (магістерського) рівня