Екологія та охорона навколишнього середовища

8.101.00.01 Екологія та охорона навколишнього середовища
Кваліфікація: Освітня кваліфікація "Магістр з екології та охорони навколишнього середовища"
Рік вступу: 2022
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут сталого розвитку ім. В. Чорновола
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Природничі науки
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Програмні результати навчання: ПР01. Уміти використовувати концептуальні екологічні закономірності у професійній діяльності. ПР02. Знати на рівні новітніх досягнень основні концепції природознавства, сталого розвитку і методології наукового пізнання. ПР03. Критично осмислювати теорії, принципи, методи і поняття з різних предметних галузей для вирішення теоретичних задач і проблем екології. ПР04. Уміти оцінювати потенційний вплив техногенних об’єктів та господарської діяльності на довкілля. ПР05. Оцінювати екологічні ризики за умов недостатньої інформації та суперечливих вимог. ПР06. Вибирати оптимальну стратегію господарювання та/або природокористування в залежності від екологічних умов. ПР07. Уміти використовувати сучасні методи обробки і інтерпретації інформації при проведенні екологічних досліджень. ПР08. Знати принципи управління персоналом та ресурсами, основні підходи до прийняття рішень в умовах неповної/недостатньої інформації та суперечливих вимог. ПР09. Уміти використовувати сучасні інформаційні ресурси з питань екології, природокористування та захисту довкілля. ПР10. Уміти оцінювати ландшафтне і біологічне різноманіття та аналізувати наслідки антропогенного впливу на природні середовища. ПР11. Уміти оцінювати потенційний вплив техногенних об’єктів та господарської діяльності на довкілля. ПР12. Вибирати оптимальну стратегію господарювання та/або природокористування в залежності від екологічних умов. ПР13. Уміти самостійно планувати виконання дослідницького завдання та формулювати висновки за його результатами. ПР14. Володіти основами виконання екологічних досліджень та екологоекспертної оцінки впливу на довкілля. ПР15. Оцінювати екологічні ризики за умов недостатньої інформації та суперечливих вимог. ПР16. Вибирати оптимальну стратегію господарювання та/або природокористування в залежності від екологічних умов. ПР17. Володіти основами виконання екологічних досліджень та екологоекспертної оцінки впливу на довкілля.
Керівник освітньої програми, контактна особа: Керівник: Одноріг Зоряна Степанівна (+380965202992, Zoryana.S.Odnorih@lpnu.ua), Контактна особа: Люта Оксана Володимирівна (+380678019308, Oksana.V.Liuta@lpnu.ua)
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня