Апаратура радіозв'язку, радіомовлення і телебачення

8.172.00.03 Апаратура радіозв'язку, радіомовлення і телебачення
Кваліфікація: Магістр з телекомунікацій та радіотехніки
Рік вступу: 2019
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Другий (магістерський) рівень, сьомий рівень НРК, другий цикл РК ЄПВО
Галузь знань: Електроніка та телекомунікації
Особливі умови вступу: Немає
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми.
Набуті компетентності: 1. Прогнозування та розроблення матеріалів та комплектуючих для апаратури радіозв’язку, радіомовлення та телебачення (АРТ); 2. Уміння формулювати вимоги до контролю якості та експлуатаційних параметрів матеріалів, компонентів та пристроїв електронної техніки на виробництві АРТ; 3. Проєктування (конструювання) приладів, пристроїв та систем АРТ; 4. Уміння вибирати компоненти та засоби електронної техніки для виконання заданих функцій АРТ; 5. Уміння аналізувати науково-технічну літературу щодо стану, тенденцій та розвитку електронної техніки, технічної, технологічної та конструкторської документації, у тому числі іноземною мовою, для АРТ; 6. Здатність до розрахунку та проектування структури і пристроїв, які входять до складу АРТ; 7. Здатність розробляти проектно-конструкторську, технологічну, метрологічну та організаційно-керівну документації пристроїв та систем АРТ; 8. Здатність створювати нові технічні рішення, їх правовий захист, трансфер технологій; 9. Організація та управління виробництвом матеріалів, комплектуючих та пристроїв АРТ; 10. Здатність до розроблення методик вимірювання параметрів матеріалів та компонентів електронної техніки, розроблення програм випробувань електронної техніки АРТ; 11. Уміння провадити випробування, експериментальні та теоретичні дослідженя властивостей матеріалів, компонентів та пристроїв для АРТ; 12. Уміння оцінювати працездатність, діагностувати та налагоджувати пристрої, засоби та систем АРТ; 13. Розроблення конструкції приладів та пристроїв АРТ, їх частин (вузлів, мікроблоків) та деталей з проведенням відповідних розрахунків; 14. Розроблення конструкторської документації АРТ; 15. Технологічна підготовка виробництва. Розробка технологічної документації на АРТ.
1. Використовуючи науково-технічну документацію щодо властивостей матеріалів та комплектуючих, спроєктувати та розробити матеріали та комплектуючі з заданими властивостями для АРТ; 2. Використовуючи нормативно-технічну документацію щодо властивостей матеріалів, технологічних та економічних показників розробити конструкцію деталей приладів АРТ; 3. За заданою електронною схемою, технологічними, економічним та іншими показниками провести топологічне проєктування пристроїв АРТ; 4. За технічним завданням, електронною схемою, технологічними, економічним та іншими показниками розробити (брати участь у розробленні) конструкцію приладу АРТ чи закінченого пристрою або системи; 5. Проводити за допомогою ПК розрахунки, пов'язані з розробленням конструкцій деталей, вузлів та блоків приладів АРТ; 6. Розробити текстову та графічну документацію на вироби, що сконструйовані; 7. На всіх етапах конструювання та розроблення документації використовувати засоби систем автоматизованого проектування (САПР); 8. Використовуючи конструкторську документацію на пристрої АРТ та нормативну документацію галузі та підприємства, розрахувати потреби виробництва пристроїв АРТ у матеріалах, комплектуючих, складі та кількості працюючих, технологічному обладнанні; 9. Використовуючи конструкторську документацію на пристрої АРТ та нормативні документи брати участь у розробці технологічного процесу виготовлення деталей, вузлів та блоків на прилади АРТ з проведенням простих технічних та техніко-економічних розрахунків; 10. Розробити текстову та графічну документацію на вироби, що сконструйовані; 11. На всіх етапах проектування технологічного процесу використовувати засоби САПР; 12. З урахуванням загальних фінансово-економічних і соціальних чинників та конкретних умов виробництва підтримувати організацію роботи окремих ланок виробництва матеріалів, комплектуючих та пристроїв АРТ; 13. Оцінювати вплив технічних та організаційних факторів на продуктивність праці та ефективність виробництва АРТ. Складати плани досліджень та випробувань АРТ; 14. Оцінювати вплив на довкілля техногенних факторів, властивих виробництву комплектуючих та пристроїв АРТ; 15. Аналізувати виробничу ситуацію щодо виконання норм і правил безпеки праці, виправляти дії персоналу і режими роботи обладнання у разі порушень таких норм і правил.
1. Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною мовами (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською); 2. Здатність використання різноманітних методів, зокрема сучасних інформаційних технологій, для ефективно спілкування на професійному та соціальному рівнях.
Академічна мобільність: Немає, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня
Інші особливості програми: Програма реалізовується українською мовою.