Алгоритмізація та програмування

Спеціальність: Інформаційно-комунікаційні системи
Код дисципліни: 6.126.02.O.1
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Інформаційні системи та мережі
Лектор: к.ф.м.н., Григорович Віктор Геннадійович
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1) Використовувати базові знання інформатики й сучасних інформаційних систем та технологій, навички програмування, технології безпечної роботи в комп'ютерних мережах, методи створення баз даних та інтернет-ресурсів, технології розроблення алгоритмів і комп’ютерних програм мовами високого рівня із застосуванням об’єктно-орієнтованого програмування для розв’язання задач проектування і використання інформаційних систем та технологій. 2) Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною (англійською) мовами; 3) Здатність до використання різноманітних методів сучасних інформаційних технологій для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях. 4) Здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення; 5) Здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань; 6) Здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи, самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики;
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: • Дискретна математика. • Об'єктно-орієнтоване програмування.
Короткий зміст навчальної програми: Дисципліна «Алгоритмізація та програмування» призначена для підготовки сучасного висококваліфікованого фахівця в галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій. У дисципліні в логічній послідовності викладено основні поняття, методології та інструменти побудови алгоритмів та програмування. Дисципліна включає такі розділи як основи керування порядком обчислень, структури даних та алгоритми їх опрацювання. Викладення матеріалу здійснено у послідовності, що дає змогу побудувати вивчення дисципліни за зростанням складності. Усі твердження супроводжуються ілюстративними прикладами. Кожна тема закінчується набором ретельно підібраних практичних та лабораторних завдань. Практичний та лабораторний матеріал значний за обсягом (становить 40% загального обсягу дисципліни) та наближений до реальних задач спеціаліста з ІТ.
Методи та критерії оцінювання: • Поточний контроль (40%): письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування • Підсумковий контроль (60%, залік)
Рекомендована література: 1. Ковалюк Т. В. Алгоритмізація та програмування: підручник з грифом МОН України / Т. В. Ковалюк. – Львів: Магнолія-2006, 2013. – 400 с. 2. Павловская Т. А. С/С++. Программирование на языке высокого уровня / Т. А. Павловская. – СПб. : Питер, 2007. – 461 с. 3. Шаховська Н. Б. Алгоритми та структури даних / Н. Б. Шаховська, Р. О. Голощук. – Львів : Магнолія-2006. – 2009. – 216 с.