Програмування мобільних додатків

Спеціальність: Інформаційно-комунікаційні системи
Код дисципліни: 6.126.02.M.72
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Телекомунікації
Лектор: ст. викладач кафедри ТК, док. ф. Андрущак В.С.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Результати навчання даної дисципліни деталізують такі програмні результати навчання: • Застосовувати знання фундаментальних і природничих наук, системного аналізу та технологій моделювання, стандартних алгоритмів та дискретного аналізу при розв’язанні задач проектування і використання інформаційних систем та технологій; • Використовувати базові знання інформатики й сучасних інформаційних систем та технологій, навички програмування, технології безпечної роботи в комп'ютерних мережах, методи створення баз даних та інтернет-ресурсів, технології розроблення алгоритмів і комп’ютерних програм мовами високого рівня із застосуванням об’єктно-орієнтованого програмування для розв’язання задач проектування і використання інформаційних систем та технологій; • Проводити системний аналіз об’єктів проектування та обґрунтовувати вибір структури, алгоритмів та способів передачі інформації в інформаційних системах та технологіях; • Аргументувати вибір програмних та технічних засобів для створення інформаційних систем та технологій на основі аналізу їх властивостей, призначення і технічних характеристик з урахуванням вимог до системи і експлуатаційних умов; мати навички налагодження та тестування програмних і технічних засобів інформаційних систем та технологій; • Демонструвати знання сучасного рівня технологій інформаційних систем, практичні навички програмування та використання прикладних і спеціалізованих комп’ютерних систем та середовищ з метою їх запровадження у професійній діяльності; • Обґрунтовувати вибір технічної структури та розробляти відповідне програмне забезпечення, що входить до складу інформаційних систем та технологій.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні навчальні дисципліни: Мобільні додатки інформаційно-комунікаційних систем; Архітектура інформаційно-комунікаційних систем; Програмні платформи інформаційно-комунікаційних систем. Супутні і наступні навчальні дисципліни: Засоби управління та конфігурації інформаційних систем; Проектування інформаційних систем; Інновації в інформаційних системах та технологіях.
Короткий зміст навчальної програми: У межах дисципліни розглядаються питання сучасних засобів програмування мобільних додатків на платформі Android, побудови візуальних елементів за допомогою Android studio, побудова сторінок та їх сервісів, розуміння архітектури операційної системи Android.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль на лабораторних заняттях проводиться з метою виявлення готовності студента до занять у таких формах: ? вибіркове усне опитування перед початком занять; ? оцінка активності студента у процесі занять, внесених пропозицій, оригінальних рішень, уточнень і визначень, доповнень попередніх відповідей і т. ін. Контрольні запитання поділяються на: ? а) тестові завдання – вибрати вірні відповіді; ? б) проблемні – створення ситуацій проблемного характеру; ? в) питання-репліки – виявити причинно-наслідкові зв’язки; ? г) ситуаційні завдання – визначити відповідь згідно певної ситуації; ? д) питання репродуктивного характеру – визначення практичного значення. Підсумковий контроль проводиться за результатами поточного контролю та виконання контрольної роботи.
Рекомендована література: 1. Офіційна документація - https://developer.android.com/ 2. Основи андроїд і навчальні матеріали для початківців - https://developer.android.com/courses/android-basics-kotlin/course 3. Інтерактивне навчання та курси - https://www.udacity.com/course/android-basics-nanodegree-by-google--nd803 4. Програмування на андроїді - https://www.bignerdranch.com/books/android-programming/