Нормативно-правове забезпечення професійної діяльності 1

Спеціальність: Геопросторове моделювання
Код дисципліни: 7.193.02.M.14
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Фотограмметрія та геоінформатика
Лектор: доцент Процик Михайло Теодорович, старший викладач Бабій Любов Вячеславівна.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Здатність продемонструвати знання сучасного стану справ щодо організації виконання, видів та умов фотограмметричних та геоінформаційних робіт 2. Уміння використовувати інформаційні ресурси науковим чином, з використанням високих стандартів текстового аналізу 3. Уміння виконувати пошук та аналіз інформації щодо законодавства та нормативно-правових актів у сфері регулювання робіт з геоматики з використанням різних джерел 4. Здатність ефективно працювати як індивідуально, так і у складі команди для підготовки і презентації групових проектів. 5. Здатність поєднувати теорію і практику, а також приймати рішення та виробляти стратегію діяльності для вирішення завдань планування виробничо-господарської діяльності фотограмметричного та геоінформаційного виробництва. 6. Уміння виконувати розрахунок нормативної трудомісткості, вартості фотограмметричних та геоінформаційних робіт та складання кошторисів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Техніко-економічне обґрунтування професійних робіт
Короткий зміст навчальної програми: Загальні положення і зміст основних національних нормативно-правових актів України в сфері топографо-геодезичної діяльності. Загальні положення і зміст основних міжнародних нормативно-правових актів в сфері топографо-геодезичної діяльності. Види і умови здійснення топографо-геодезичних, фотограмметричних, картографічних та геоінформаційних робіт. Метрологічне забезпечення робіт. Державний нагляд за проведенням топографо-геодезичної діяльності. Галузі, види, джерела інформації, картографо-фотограмметричні матеріали та режим доступу до них. Допуск до державної таємниці. Організація і нормування праці при здійсненні топографо-геодезичних, фотограмметричних та геоінформаційних робіт. Планування виробничо-господарської діяльності підприємства.
Методи та критерії оцінювання: • Виконання завдань на практичних заняттях, підготовка і презентація групових проектів, виконання та захист контрольної роботи, усне опитування, (75%), • Поточна контрольна робота, підсумковий письмовий контроль (25%).
Рекомендована література: 1. Конституція України. 2. Топографо-геодезична та картографічна діяльність (законодавча та картографічна діяльність). В 2-х частинах. ч.1.-Вінниця: Антекс, 2000.-408 с., ч.2.-Вінниця: Антекс, 2002.-656с. 3. Земельний кодекс України // ВВР – 2001, № 25 – с.354. (зі змінами на 14.01.2020) 4. Постанова КМУ «Про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру» зі змінами від 04.12.2019