Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Міжнародна інформація
Код дисципліни: 7.291.02.O.021
Кількість кредитів: 12.00
Кафедра: Міжнародна інформація
Лектор: Христина Юськів
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - Знати та розуміти природу, джерел та напрямів еволюції міжнародних відносин, міжнародної політики, зовнішньої політики держав, стану теоретичних досліджень міжнародних відносин та світової політики. - Критично осмислювати та аналізувати глобальні процеси та їх вплив на міжнародні відносини. - Застосовувати сучасні наукові підходи, методології та методики для дослідження проблем міжнародних відносин та зовнішньої політики. - Аналізувати та оцінювати проблеми міжнародної та національної безпеки, міжнародні та інтернаціоналізовані конфлікти, підходи, способи та механізми забезпечення безпеки у міжнародному просторі та у зовнішній політиці держав. - Визначати, оцінювати та прогнозувати політичні, дипломатичні, безпекові, суспільні й інші ризики у сфері міжнародних відносин та глобального розвитку. - Оцінювати та аналізувати міжнародні та зовнішньополітичні проблеми та ситуації, пропонувати підходи до вирішення таких проблем. - Здійснювати професійний усний та письмовий переклад з/на іноземну мову, зокрема, з фахової тематики міжнародного співробітництва, зовнішньої та світової політики. - Формулювати задачі моделювання, створювати і досліджувати моделі об’єктів і процесів міжнародних відносин, зовнішньої політики, суспільних комунікацій та регіональних студій. - Оцінювати міжнародні події, процеси в сфері міжнародного співробітництва та міжнародної безпеки, стан взаємодії та конфлікту в міжнародних системах. - Застосовувати методи інформаційно-аналітичної діяльності для виконання прикладних задач у сфері міжнародних відносин, включаючи виявлення та аналіз маніпулятивних технологій в міжнародних відносинах і суспільних комунікаціях. - Знати правові основи інформаційного ринку у сфері інформаційного права з розумінням природи і змісту його основних правових інститутів, а також меж правового регулювання різних суспільних відносин. - Вільно спілкуватися державною та іноземними мовами усно і письмово, з професійних і наукових питань. - Готувати аналітичні довідки, звіти та інші документи про стан міжнародних відносин, зовнішньої політики, суспільних комунікацій та регіональних студій. - Брати участь у професійні дискусії у сфері міжнародних відносин, зовнішньої політики, суспільних комунікацій та регіональних студій, поважати опонентів і їхню точки зору, доносити до фахівців та широкого загалу інформацію, ідеї, проблеми, рішення та власний досвід з фахових проблем. - розробляти та реалізовувати проекти прикладних досліджень міжнародних відносин, зовнішньої та світової політики. - оцінювати результати власної роботи і відповідати за особистий професійний розвиток.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Виконання магістерської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Метою практики за темою магістерської роботи є формування практичних навичок майбутнього інформаційного аналітика та науково-дослідної роботи, на ґрунті отриманих теоретичних знань навчальних дисциплін освітньої програми «Міжнародна інформація», виконання конкретних науково-дослідних завдань аналітико-прогностичного характеру з обов’язковим урахуванням специфіки начального плану підготовки фахівців; систематизація, розширення професійних знань у сфері обраної спеціальності, формування і розвиток в студентів-магістрантів навичок до самостійної наукової праці, проведення досліджень і експериментів, закріплення отриманих теоретичних знань за дисциплінами напрямку і спеціальним дисциплінам магістерських програм. Основним завданням практики є набуття досвіду в дослідженні актуальної наукової проблеми, а також підбір необхідних матеріалів для виконання випускної кваліфікаційної роботи - магістерської кваліфікаційної роботи.
Методи та критерії оцінювання: Звіт про проходження практики за темою магістерської кваліфікаційної роботи. Оцінювання проводиться у балах: 88-100 балів - "відмінно" 71-87 балів - "добре" 50-70 балів - "задовільно"
Рекомендована література: 1. Наказ Міністерства освіти України від 08.04.1993 № 93 (Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міносвіти № 351 (v0351281-94) від 20.12.94) Про затвердження «Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України» / http://zakon.rada.gov.ua › z0035-93. 2. Методичні рекомендації зі складання програми практики студентів вищих навчальних закладів Міністерства освіти України від 14.02.96 р. №31-5/97. / http://sites.znu.edu.ua › Metod_rekom_pro_rozrob_progr_prak 3. Положення про організацію освітнього процесу в Національному університеті «Львівська політехніка», затверджене наказом ректора від 10.12.2015 р. № 235-10. / Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 87 – 109. 4. Положення про організацію проведення практики студентів Національного університету «Львівська політехніка», затверджене наказом ректора від 22.11.2017 р. № 265-10 / Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 133 – 147. 5. Порядок формування робочої програми навчальної дисципліни» затверджений наказом ректора від 24 червня 2016 року №118-06. 6. Положення про академічну мобільність студентів, аспірантів, докторантів, науково-педагогічних та наукових працівників. / Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 203 – 211.