Захист магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Колісні та гусеничні транспортні засоби
Код дисципліни: 7.133.01.O.021
Кількість кредитів: 4.50
Кафедра: Проектування машин та автомобільного інжинірингу
Лектор: Керівниками кваліфікаційних робіт є викладачі кафедри автомобілебудування з науковими ступенями кандидата та доктора наук, які перебувають на посадах доцента та професора кафедри. Консультантами кваліфікаційної роботи можуть бути викладачі суміжних кафедр, які спеціалізуються на питаннях, котрі необхідно висвітлити у відповідних розділах пояснювальної записки роботи.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: • вміння розробляти технічне завдання на проектування деталей, середньої складності механізмів та вузлів колісних та гусеничних транспортних засобів. • здатність конструювати нескладні деталі та вузли для обладнання колісних та гусеничних транспортних засобів з проведенням відповідних розрахунків та моделювання на ПЕОМ. • спроможність використовувати існуючі та здатність розробляти нові колісні та гусеничні транспортні засоби. • здатність здійснювати контроль функціонування, технічне та організаційне забезпечення робіт з діагностування та сервісного обслуговування колісних та гусеничних транспортних засобів. • здатність проводити експериментальні дослідження та сертифікацію колісних та гусеничних транспортних засобів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Професійно-оріентовані, спеціальні, фундаментальні, соціально-економічні та гуманітарні дисципліни передбачені навчальним планом відповідної спеціальності.
Короткий зміст навчальної програми: Визначається темою кваліфікаційної роботи: • дослідницька робота зі створення та вдосконалення існуючих конструкцій колісних та гусеничних транспортних засобів; • моделювання технічних систем; • застосування математичних методів планування та обробки результатів експериментів; • проведення експериментальних досліджень та сертифікації колісних та гусеничних транспортних засобів;
Методи та критерії оцінювання: Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та графічної частини. Завершена кваліфікаційна робота підлягає обов’язковому рецензуванню та публічному захисту перед екзаменаційною комісією у вигляді доповіді перед членами комісії та відповідей на запитання членів екзаменаційної комісії та присутніх на захисті. До складу екзаменаційної комісії входять голова та члени комісії. Головою комісії є фахівець з даної галузі, не працівник кафедри, як правило особа з керівного складу одного з профілюючих підприємств Львова. Членами комісії є працівники кафедри та консультанти з розділів пояснювальної записки кваліфікаційної роботи.
Рекомендована література: Література визначається темою кваліфікаційної роботи (підручники, посібники, конструкторська та технологічна документація, атласи конструкцій, довідники, Інтернет ресурси тощо).