Наукові дослідження та семінари за їх тематикою

Спеціальність: Економіка (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.051.00.O.021
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Економіка підприємства та інвестицій
Лектор: Скворцов Ігор Борисович, д.е.н., професор
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: знання і розуміння загальних методологічних підходів та парадигм проведення наукового дослідження; уміння збирати, аналізувати й обробляти статистичну інформацію, необхідну для проведення досліджень; уміти працювати з науковою літературою, шукати, оцінювати і зберігати наукові дані, критично оцінювати отриману інформацію; уміти застосовувати науковий, аналітичний, методичний інструментарій для проведення наукових досліджень; уміти обґрунтовувати напрями дослідження та аргументувати свою позицію у вирішенні наукової проблеми.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити: Стратегії розвитку соціально-економічних систем Економічні інструменти управління проектами і програмами розвитку соціально-економічних систем Статистичний аналіз і моделювання соціально-економічних систем та процесів Економіка інтегрованих бізнес-структур Кореквізити: Практикум з підготовки наукових публікацій, матеріалів конференцій та презентацій наукових доповідей Спецкурс з наукових досліджень спеціальності Навчально-дослідницька практика
Короткий зміст навчальної програми: Актуальність вивчення дисципліни та її місце в системі підготовки магістра. Мета і завдання курсу. Вивчення сучасних економічних інструментів та важелів в управлінні розвитком соціально-економічних систем. Використання баз знань у дослідженні соціально-економічних систем та процесів. Дослідження динаміки соціально-економічних процесів з використанням процесного моделювання. Економічне обґрунтування інвестиційних проектів. Оптимізація бізнес-процесів підприємств. Обґрунтування і захист отриманих рішень.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль (100): участь у дискусіях (16%); виконання та захист лабораторних робіт (84%).
Рекомендована література: 1. Методологія наукових досліджень: навч. посібник / А.П. Ладанюк, Л.О. Власенко, В.Л. Кишенько. – К.: Ліра – К, 2018. – 352 с. 2. Основи наукових досліджень / М. Корягін, В.Чік – К.: Алерта, 2019. – 492 с. 3. Основи методології та організації наукових досліджень: навч. посіб. для студентів, курсантів, аспірантів і ад’юнтів / за ред. А. Є. Конверського. — К.: Центр учбової літератури, 2010. — 352 с. 4. Краус Н.М. Методологія та організація наукових досліджень: навч.-метод. посібник. – Полтава: Оріяна, 2012. – 183 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).