Педагогічна практика

Спеціальність: Управління навчальним закладом
Код дисципліни: 7.073.14.O.031
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Педагогіка та інноваційна освіта
Лектор: : к.і.н, доцент Шевчук Ганна Йосипівна k.i.n, Associate Professor Anna Shevchuk Yosypivna
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: знати: форми та методи організації навчально-виховного процесу, зміст навчальних планів та програм дисциплін, основні підручники, методичні та наочні посібники, форми і методи обліку знань, умінь, навичок тощо; вміти: аналізувати навчальні плани та програми дисциплін, проводити різні за типом заняття, а також позакласну роботу, проводити виховну роботу з групою учнів, підготувати та проводити масові виховні заходи з учнями; здобути навички: виконання обов'язків викладача та керівника групи, планування навчально-виховного процесу, написання конспектів та планів занять тощо.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: державна освітня політика,теорія і практика управління навчальним закладом, освітнє право, інноваційні педагогічні технології.
Короткий зміст навчальної програми: Ознайомлення з навчальним закладом, матеріальною базою, педагогічним колективом, закріпленою групою. Відвідування та спостереження студентами-практикантами за проведенням уроків керівниками практики від бази практики. Складання індивідуального плану навчально-виховної роботи. Підготовка конспектів та проведення навчальних занять. Підготовка та проведення виховних заходів. Методична робота. Підготовка матеріалів та складання психолого-педагогічної характеристики учня. Підготовка та складання звіту.
Методи та критерії оцінювання: захист звіту – 100
Рекомендована література: 1. Про вищу освіту: Закон України від 01.07.2014 р. [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1556-18 2. Наказ Міністерства освіти і науки України від 08.04.1993р. № 93 «Про затвердження Положення про проведення практик студентів вищих навчальних закладів України» зі змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти України від 20.12.1994р. № 351. 3. Положення про організацію проведення практики студентів Національного університету ”Львівська політехніка”. – Львів, 2006. 4. Андрусишин Б.І., Гуз А.М. Методика викладання шкільного курсу «Основи правознавства»: Підручник. – К.: Знання, 2008. 5. Бєсєдіна Л.М. Педагогічна майстерність, активні методи навчання та методична робота у навчальних закладах: методичний посібник. – 2-е вид., перероб. і доп. – К. : Логос, 2009.