Виробнича практика

Спеціальність: Інформаційно-комунікаційні системи
Код дисципліни: 6.126.02.O.074
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Телекомунікації
Лектор: Ратич Андрій Теодорович
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті проходження практики студенти повинні отримати нові знання та уміння, які передбачені освітньо-професійною програмою «Інформаційно-комунікаційні системи». Зокрема: Знання: • структури бази практики (науково-дослідної лабораторії); • методики проведення науково-дослідних (проектно-конструкторських) робіт, отримання теоретичних та експериментальних даних; • будови та принципів роботи експериментального обладнання, необхідного для виконання роботи; • змісту і правил оформлення проектних матеріалів, знати склад та послідовність виконання проектних робіт з урахуванням вимог відповідних нормативно-правових документів; • сучасного рівня та новітніх інформаційно-комунікаційних технологій з метою їх запровадження у професійній діяльності Вміння: • використовувати здобуті знання професійно-орієнтованих дисциплін: методів та засобів інформаційних технологій; технологій та інструментів розроблення інформаційних систем у різних галузях економіки; • проводити системний аналіз об’єктів проектування та обґрунтовувати вибір структури, алгоритмів та способів передачі інформації в інформаційно-комунікаційних системах та мережах; • здатність розуміти і враховувати соціальні, екологічні, етичні, економічні аспекти, вимоги охорони праці, виробничої санітарії, пожежної безпеки та існуючих державних і закордонних стандартів під час формування технічних завдань та рішень. • здатність розробляти техніко-економічне обґрунтування розроблення інформаційно-комунікаційних систем та вміти оцінювати економічну ефективність їх впровадження. Комунікації: • уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною (англійською) мовами; • здатність до використання різноманітних методів сучасних інформаційних технологій для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях. Автономія та відповідальність: • здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення; • здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань; • Здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи, самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики; • Здатність демонструвати розуміння основних екологічних засад, охорони праці та безпеки життєдіяльності та їх застосування.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Практика за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Професійна (виробнича) практика студентів є невід’ємною складовою освітньої програми підготовки фахівців усіх освітніх рівнів. Вона є важливою та обов’язковою ланкою освітнього процесу і дає змогу забезпечити набуття фахових компетентностей студентами та можливість їхнього працевлаштування на українському та міжнародному ринках праці. Професійна (виробнича) практика є завершальним етапом вивчення теоретичних курсів та має на меті навчити студентів застосовувати набуті знання на практиці. До неї допускаються студенти, що завершили курс теоретичного навчання за вказаною спеціальністю незалежно від форми навчання. Програма професійної (виробничої) практики для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 126 "Інформаційні системи та технології", ОПП 126.02 «Інформаційно-комунікаційні системи» розроблена на основі Методичних рекомендацій Департаменту вищої освіти, Інституту інноваційних технологій і змісту навчання Міністерства освіти і науки України. • Програма практики студентів відповідає: • Положенню про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України затвердженого наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993 No 93 (http://zakon.rada.gov.ua › z0035-93.); • Методичним рекомендаціям зі складання програми практики студентів вищих навчальних закладів Міністерства освіти України від 14.02.96 р. No31-5/97 (http://sites.znu.edu.ua › Metod_rekom_pro_rozrob_progr_prak); • Положенню про організацію освітнього процесу в Національному університеті «Львівська політехніка», затвердженого наказом ректора від 10.12.2015 р. No 235-10 (Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 87 – 109.); • Положенню про організацію проведення практики студентів Національного університету «Львівська політехніка», затвердженим наказом ректора від 22.11.2017 р. No 265-10 (Збірник нормативних актів Національного університету «Львівська політехніка», Львів, вид. Львівської політехніки, 2018, с. 133 – 147.); • освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів спеціальності зі спеціальності 126.02 " Інформаційно-комунікаційні системи " • особливостям галузі інформаційні технології, в якій працюватимуть випускники після закінчення вузу; • особливостям баз практики.
Методи та критерії оцінювання: Після закінчення практики студент: 1) складає і оформляє звіт. 2) оформляє бланк «Завдання та результати проходження практики» з відгуком, підписаним керівником практики і завірений печаткою організації На кафедру «Телекомунікації», відповідальному за проведення практики, протягом двох днів після закінчення практики студент подає: 1) Бланк «Завдання та результати проходження практики» з відгуком, підписаним керівником практики і завірений печаткою організації, з відміткою про прибуття та закінчення практики; 2) Звіт, перевірений і підписаний керівником практики від організації (установи, підприємства). Звіт про практику та бланк «Завдання та результати проходження практики» не оформлений відповідно до вимог не приймається і студент до захисту результатів практики не допускається. Підсумки підводяться комісією, яка призначається завідувачем кафедрою. Диференційна оцінка з практики враховується нарівні з іншими оцінками, які характеризують успішність студента.
Рекомендована література: В залежності від одержаного індивідуального завдання студент отримує список відповідної літератури для його опрацювання. В першу чергу це повинна бути література, яка є на базі практики і часто відсутня у ЗВО. Це нормативні матеріали, галузеві методики проектування інформаційних систем або їх елементів, матеріали науково-дослідних та проектно-конструкторських розробок, реферативна інформація, відомчі та міжвідомчі вказівки.