Застосування методів мікробіоаналітики для виявлення фальсифікованих вин
Автор: Нємчук Богдан Мирославович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Фармацевтична біотехнологія
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Магістерська дипломна робота присвячена дослідженю ринку алкогольних напоїв України, питанню фальсифікації вин та розробці плану виробництва вина. Технологія виробництва вина заснована на бродінні виноградного соку згідно з методом виробництва червоних вин. Вино отримують шляхом бродіння, доброджування, витримки виноградного сусла з наступною стадією очищення та фільтрації отриманого продукту. Біохімічні перетворення у вині проходять під дією дріжджів, які вносяться ззовні, а також може проводитись під дією дріжджів, що знаходяться на шкірці виноградної ягоди, так звані «дикі дріжджі». Темою магістерської кваліфікаційної роботи (дипломного проекту) є «Застосування методів мікробіоаналітики для виявлення фальсифікованих вин», на основі якої розробився план виробництва вина продуктивністю 3000т/рік готової продукції. Виконані матеріальні, технологічні, теплові і економічні розрахунки проекту виробництва вина червоного ординарного сухого. Розроблено принципову технологічну схему та спроектовано план цеху виробництва вина. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, семи розділів, висновків та додатків. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставленої задачі. Висвітлено такі теми: ринок алкоголю в Україні, статистика продажів алкоголю, загальна характеристика вина, наведена таблиця українських виробників вин. У першому розділі розглядаються історично відомі випадки фальсифікаї вин, методи та схеми фальсифікації вина, превентивні її та запобігання цьому шахрайству. У другому розділі розглянутий технологічний процес виробництва вина та здійснені розрахунки відповідно до завдання. У третьому розділі проведені технологічні розрахунки необхідного обладнання для забезпечена розрахованого процесу виробництва. Четвертий розділ присвячений теплообмінним обрахункам виробництва. У п’ятому розділі наведена інформація про обладнання у формі таблиці. Шостий розділ містить опис апаратурно-технологічної схеми. У сьомому розділі розглянуто питання економічної доцільності даного виробництва з усіма розрахунками. Магістерська наукова робота містить 89 сторінок (без додатків), 1 рисунок, 16 таблиць, 20 джерел, 4 додатки.