Проєкт дільниці очищення стоків м’ясопереробного підприємства смт. Куп’янське Харківської області
Автор: Гончаренко Юрій Володимирович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Технічна електрохімія
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Пояснювальна записка: 84 с.; 7 рис.; 26 табл.; 132 рівнянь; 22 посилання. Проведено огляд джерел літератури, на основі якого запропоновано більш ефективний метод очищення стічних вод комплексу виробництва м’ясопродуктів та його техніко-економічні показники. Зазначено основні переваги та недоліки очищення стічних вод. Описано проєкт дільниці очищення стоків м’ясопереробного підприємства смт. Куп’янське Харківської області за допомогою флотатора. У проєкті обгрунтовано вибір технологічної схеми процесу очищення стоків. Представлено технологічну та функціональну схеми процесу та наведено їх опис. Виконано матеріальний та тепловий розрахунки процесу та вибрано основне і допоміжне обладнання у відповідності з заданою продуктивністю проекту магістерської роботи. Наведено характеристику речовин, які використовують та тих що утворюються під час очищення стічних вод комплексу виробництва м’ясопродуктів. Передбачено основні заходи захисту працівників та довкілля від дії шкідливих факторів запропонованого технологічного процесу. Представлено економіко-організаційний розрахунок собівартості очищення стоків. Розглянуто питання утилізації відходів виробництва та техніки безпеки виробничого процесу. Зроблено висновки до роботи та наведено перелік основних джерел літератури.