Створення нових функціональних харчових продуктів на основі спредів

Автор: Швадчак Марта Вікторівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: В роботі описано методику створення нових функціональних продуктів на основі спредів, які можуть використовуватися для здорового способу харчування. Робота включає в себе літературний огляд, в якому описано поняття про спреди, їх історія, характеристика та харчова цінність, вплив на здоров’я, класифікація та асортимент. Також були розроблені різні рецептури спредів з різним співівідношенням компонентів. Описано методику одержання нових функціональних продуктів та представлено фізико-хімічні показники, зображені профілограми оцінки органолептичних показників. Було визначено оптимальний час та температуру проведення дослідів. Розраховано економічні затрати на виконання дослідницької роботи. Ключові слова: МАСЛО, СПРЕДИ, ЛЛЯНА ОЛІЯ, ЕКСТРАКТ ЛЛЯНОЇ МАКУХИ, ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПРОДУКТИ, ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ.