Контроль фізико-хімічних показників виробництва пива та квасу

Автор: Гордієнко Вікторія Вікторівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Якість, стандартизація та сертифікація
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: У роботі охарактеризовано галузь бродильного виробництва. Проаналізовано основні аспекти фізико - хімічних показників та їх досліджень. Наведено приклад схеми техно-хімічного контролю для світлого пива. Встановлено, що основним аспектом є контроль якості готового продукту у виробничій лабораторії, декларування виробника та дозвіл на реалізацію. Розроблено методику керування невідповідною продукцією. Оскільки невід’ємною часткою контролю якості є ідентифікація і простежуваність від сировини до готового продукту, то для цього процесу теж запропонована методика.