Дослідження якості алкогольних напоїв
Автор: Катрич Василь Миколайович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Якість, стандартизація та сертифікація
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: В даній магістерській кваліфікаційній роботі досліджено питання, пов’язані з контролем якості алкогольних напоїв. Робота складається з 88 стор. , 16 таблиць, 2 рисунків, списку використаної літератури з 25 поз. Розглянуто технологічну схему виробництва горілки та лікеро-горілчаних виробів. Проаналізовано асортимент горілки, лікеро-горілчаних виробів, вин, коньяку, пива. Приведена класифікація етилового спирту та коньяку. Показано, як оцінюється якість етилового спирту, горілки, лікеро-горілчаних виробів, вин, коньяку, пива. Досліджено методи та засоби фальсифікації горілки, лікеро-горілчаних виробів, вин, коньяку. Показано як проводиться розлив, пакування, маркування та зберігання етилового спирту, горілки, лікеро-горілчаних виробів, вин, коньяку, пива. Проведено експериментальне дослідження якості віскі. Обрано об’єкти досліджень: Віскі Шотландський СHIVAS REGAL «12», Віскі Шотландський HANKEY BANNISTER, Віскі Шотландський Johnie Walker. Обрано методи досліджень: за органолептичними показниками (колір, аромат, смак) і фізико-хімічними показниками (повнота наливу, масова частка етилового спирту, масова концентрація фурфуролу). Здійснено перевірку маркування споживчої тари об’єктів досліджень. Здійснено аналіз аутентичності тари віскі на виявлення фальсифікату. Проведено аналіз результатів органолептичної оцінки якості досліджуваних зразків віскі. Проведена балова оцінка якості віскі. Проведена оцінка якості віскі за показниками смаку. Проведені фізико-хімічні дослідження якості віскі. Досліджено питання, пов’язані з економікою.