Дослідження якості твердих сирів

Автор: Сальо Ілона Володимирівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Якість, стандартизація та сертифікація
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Магістерська кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 78 стор. (вступу, чотирьох розділів, висновків по роботі, списку використаної літератури (39 поз.)), містить 15 таблиць, 13 рисунків. Розглянуто загальні питання, пов’язані з виробництвом сирів, а саме стан ринку твердих сирів. Розглянуто споживчі властивості, класифікацію і асортимент твердих сирів. Досліджено технологію виробництва, дефекти та вимоги до якості твердих сирів. Розглянуто умови зберігання, транспортування і упакування сирів. Експериментально досліджено якість твердих сирів різних товаровиробників. Здійснено вибір об’єктів і методів досліджень. Проведено випробування і визначення масової частки вологи, солі, хлористого натрію та жиру трьох зразків сиру українського виробництва. Проведено оцінку якості трьох зразків сиру українського виробництва за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Проаналізовано асортимент твердих сирів мережі магазинів ТМ «Рукавичка» м.Львів. Проведено експериментальне дослідження і порівняння якості твердих сирів десяти зразків українських та імпортних товаровиробників. Приведені характеристики всіх десяти дослідних зразків. Приведені результати експериментальних досліджень цих зразків. Здійснено розрахунок економічної доцільності проведених досліджень.