Цех з переробки морепродуктів у м. Житомирі
Автор: Чорнобай Павло Ігорович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Промислове і цивільне будівництво
Інститут: Інститут будівництва та інженерних систем
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Чорнобай П.І. О.В., Холод П.Ф. (керівник). Цех з переробки морепродуктів у м. Житомирі. Магістерська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2020. Розширена анотація. Збільшення виробничих потужностей в контексті розширення промислового потенціалу України є невід’ємною складовою економічного розвитку. Розбудова переробної промисловості відграє важливу роль у збільшенні надходжень до бюджету держави. Використання легких швидко монтованих конструкцій пришвидшує будівництво та строки введення в експлуатацію таких промислових об’єктів. Технологія зведення будівлі та прийняті проектні рішення дозволяють отримати економічний ефект при оптимальних показниках площі, об’єму та параметрах функціонального процесу. В першому розділі виконано аналіз об’ємно-планувальних, та конструктивних рішень будівлі. Наведено вихідна інформація щодо майданчика будівництва, основні показники генплану та основні матеріали для опоряджувальних робіт. Наведено основні технічні рішення. Виконано відповідні архітектурно-будівельні креслення. В другому розділі наведено розрахунок будівельних конструкцій за першою та другою групою граничних станів, а саме: плити, колони, прогони та ферми. У третьому розділі було запропоновано технологічну карту на монтажні роботи, виконано вибір способу ведення робіт. Також було розраховано основні параметри будівельного генерального плану майданчика будівництва та наведено календарний графік будівництва. В четвертому розділі було розраховано локальний та об’єктний кошторис будівництва. У п’ятому розділі було описано числові дослідження з підбору вогнезахисту металевих елементів каркасу. Об’єкт дослідження: архітектурно-будівельні, інженерно-конструктивні, технологічні , економічні та наукові аспекти при проектуванні цеху. Предмет дослідження: будівля цеху Мета дослідження: проектування будівлі цеху у м.Житомирі У магістерській роботі представлений проект цеху з переробки морепродуктів у м. Житомирі. У виробничій будівлі передбачений один виробничий цех холодильні камери коридори, рампа, допоміжні приміщення. Зліва від головного входу в торці виробничої будівлі прибудований адміністративно – побутовий блок з розмірами в плані 27м х 50 м, в якому передбачені кабінети, побутові приміщення, санвузли, душові, їдальня, приміщення для санітарної обробки одягу, лабораторії. Висота цих приміщень – 3 м. Будівля цеху і АБК одноповерхова, каркасна, без підвалу, з технічним горищним приміщенням. Ключові слова: цех, розрахунок конструкцій, вогнзахист, генеральний план, ферма. Перелік використаних літературних джерел: 1 ДБН В.2.6-98:2009 “Бетонні і залізобетонні конструкції” - К:, 2011 . 2 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві., К-2012. 3 ДБН В.2.6-31:2006 «Теплова ізоляція будівель». / Держбуд України, 2006р. 4 ДБН В.1.-7-2002. Пожежна безпека об’єктів будівництва / Держбуд України, 2003р. 5 ДБН В.2.6-163:2018. Сталеві конструкції. Норми проектування, виготовлення і монтажу: Київ, Мінрегіонбуд України, 2019