Аналіз енергоефективності виробничих процесів цеху «Кава» ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»
Автор: Палійчук Олексій Любомирович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Енергетична безпека
Інститут: Інститут енергетики та систем керування
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2021-2022 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: У даній магістерській кваліфікаційній роботі об’єктом дослідження став цех з виробництва розчинної кави, а саме енергоефективність даного цеху. Здійснено дослідження виробничих процесів розфасування кави, аналіз енергоємності процесу, виокремлення можливих шляхів економії електроенергії виходячи з проведених досліджень запропоновано варіанти підвищення ефективності виробництва. У першому розділі наведено загальні відомості про виробництво та покладено основний курс розвитку підприємств фірми Nestle в світі. Проаналізовано вже діючі практики підвищення енергоефективності виробничих процесів а саме ефективність використання енергії та матеріалів за рахунок підвищення стабільності процесу, замкнуті цикли ресурсів, безвтратне функціонування інфраструктури виробничими потужностями та заводами, що дозволяють скорити витрати енергетичних ресурсів для функціювання підприємства. У другому розділі зведені технічні параметри досліджуваного обладнання, та відомості про енергосистему даного виробництва. Наведені споживачі електроенергії на досліджуваній виробничій ліній також наведені режими роботи обладнання. Означена встановлена потужність досліджуваної лінії Розписано принцип збору даних по спожитій потужності для можливості подальшого аналізу процесу. У третьому розділі проведений аналіз зібраних даних споживання електроенергії досліджуваної лінії. Проведено моделювання процесу роботи для детального виокремлення даних споживання та здійснено рахунок потужності потрібної для забезпечення технологічних умов які вимагає процес виробництва даного продукту. Виявлення можливості підвищення енергоефективності виробничого процесу та підвищення ефективності виробничої лінії. Об’єкт дослідження – технологічний процес пакування кави Предмет дослідження – енергоефективність технологічного процесу пакування кави. Мета дослідження – Підвищення енергоефективності виробництва, пошук можливих покращень процесу виробництва . Ключові слова: ЦЕХ, ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ, ПІДПРИЄМСТВО, МЕСПАК, КАТРОН, NESTLE, УПАКУВАЛЬНА, МАШИНА, ПРОЦЕС.