Визначення хімічного складу столових вин Закарпатського регіону
Автор: Лапіна Анна Миколаївна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2021-2022 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: В даній роботі нами були описані і проведені методики досліджень хімічного складу вин Закарпатського регіону. Ми визначили основні показники якості в досліджуваних взірцях вин, а саме - об’ємний вміст етилового спирту, вміст цукрів, вміст глюкози, вміст титрованих кислот в перерахунку на винну кислоту, вміст летких кислот в перерахунку на оцтову кислоту, а також вміст екстрактивних речовин у вині. Ми встановили, що відібрані і проаналізовані для експерементальної роботи взірці вин, повністю відповідають діючим нормам державних стантартів України. Історичні джерела підтверджують, що в Україні ще з давніх-давен вирощували виноград і займались виноробством. І власне Закарпатський регіон після анексії Криму є найбільш привабливим і сприятливим для вирощування елітних технічних сортів винограду та виробництва високоякісних виноградних вин завдяки своим специфічним грунтово – кліматичним умовам.