Розроблення транспортно-технологічної системи для виконання операції бродіння тіста у хлібопекарському виробництві

Автор: Швед Роман Зіновійович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Машини і технології паковання
Інститут: Інститут механічної інженерії та транспорту
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2020-2021 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: У першому розділі магістерської кваліфікаційної роботи розглянуто транспортно-технічні системи для процесу бродіння тіста в хлібопекарському виробництві. Проаналізовано конструктивні і функціональні особливості транспортно-технічної системи, яка в хлібопекарські сфері називається шафою попереднього вистою. На основі виконаного огляду інформаційних джерел обгрунтовано завдання подальшого розрахунку і конструювання транспортно-технічної системи для процесу бродіння тіста, його обробки та подачі до системи розвантаження, яка складатиметься із нижньої рами, до неї входять модуль розвантаження для подачі заготовки до процесу видовження, модуль видовження, модуль порізки та модуль кінцевого розвантаження; та верхньої рами, яка являє собою вистійку для тіста. У другому розділі магістерської кваліфікаційної роботи розглянуто конструктивні і функціональні особливості транспортно-технічної системи для отримання та подачі тістової заготовки до наступного технологічного обладнання. Запропонована транспортно-технічна система може використовуватися для отримання, обробки тістових заготовок масою від 60 до 120 грамм та подачі їх до наступного технологічного обладнання. Сконструйована транспортно-технічна система складається з багатозіркової ланцюгової передачі, модуля розвантаження, модуля видовження тістової заготовки, модуля порізки та модуля кінцевого розвантаження. У третьому розділі магістерської кваліфікаційної роботи проведено розрахунок багатозіркової ланцюгової передачі та один з модулів транспортно- технічної системи. У четвертому розділі магістерської кваліфікаційної роботи проведено економічний розрахунок та доцільність конструювання даної системи Об’єкт розроблення – транспортно-технічна система для процесу бродіння тіста у хлібопекарському виробництві, яка складається багатозіркової ланцюгової передачі, модуля розвантаження, модуля видовження тістової заготовки, модуля порізки та модуля кінцевого розвантаження. Мета роботи – розроблення конструктивного рішення для даних транспортно-технічних систем з метою їх здешевлення та зроблення їх багатофункціональними.