Алгоритми інтелектуального аналізу даних для процесу підбору кулінарних рецептів
Автор: Кук Роман Григорович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Інженерія програмного забезпечення
Інститут: Інститут комп'ютерних наук та інформаційних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2022-2023 н.р.
Мова захисту: англійська
Анотація: програмне забезпечення на основі модифікованого алгоритму підбору кулінарних рецептів за методами інтелектуального аналізу даних. Забезпечення вбудоване, у вигляді функціоналу веб-застосунку. Магістерська кваліфікаційна робота складається із чотирьох розділів та п’яти додатків: огляд предметної області та наліз існуючих рішень для задачі алгоритму підбору кулінарних рецептів, опис наявних алгоритмів, аналіз вимог застосунку та його програмна реалізація, практичні результати дослідження алгоритму підбору кулінарних рецептів та їхній аналіз. Специфікація вимог була створена на основі попередньо здійсненого аналізу існуючих рішень для задачі алгоритму підбору кулінарних рецептів. Описані функціональні вимоги, вимоги до користувацького та програмного інтерфейсів. Обрані технології використовувались для розробки веб-застосунку: .NET 5 та Angular 13, мови програмування C# та TypeScript, мова розмітки HTML та стилів SASS. Архітектурним шаблоном виступає клієнт-серверна архітектура та структура SPA застосунку. Під час написання магістерської кваліфікаційної роботи відбувалось тестування додатку: функціональне, модульне та інтеграційне для виявлення прогалин системи. Результати дослідження були опрацьовані та проаналізовані на різних випадках, визначено переваги та недоліки. Визначено потенційні заходи подальшого дослідження. Обсяг основної частини – 55 сторінок.