Впровадження системи ХАССП в закладах громадського харчування

Автор: Дзюба Володимир Ігорович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Якість, стандартизація та сертифікація
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2022-2023 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Дипломна робота викладена на 124 сторінках, містить 4 розділи та 89 джерел в переліку посилань. Об’єктом дослідження є система контролю безпечності харчових продуктів у закладах громадського харчування. Предметом дослідження є методика розроблення НАССР за ISO 22000:2007. Мета і завдання дослідження. Метою дослідження є розробка методичних основ та впровадження системи НАССР як системи управління безпечністю у закладах громадського харчування. У першому розділі представлені основні поняття та загальна характеристика системи управління безпечністю харчових продуктів. У другому розділі - дані щодо розробки та впровадження системи НАССР . У розділі третьому представлені законодавчі аспекти запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції НАССР в Україні та у світі. Четвертий розділ містить техніко-економічне обґрунтування науково-дослідної роботи. В дипломній роботі обґрунтовано необхідність системного менеджменту якості та безпеки харчових продуктів, що дозволяє гарантувати виготовлення безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Наведено аналіз існуючих умов для розробки і використання таких систем у вітчизняних закладах громадського харчування, проаналізовані основні проблеми, в процесі впровадження та невідповідності норм чинного законодавства, та запропоновано шляхи розв’язання цих проблем. Ключові слова: система НАССР, контроль, ідентифікація, критична точка, міжнародні харчові стандарти