Дослідження та удосконалення функціонування ланцюга постачання ТОВ "ТД"ЛЕМБЕРГМІТ" на ринку м’ясної продукції

Автор: Домший Остап Романович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Логістика
Інститут: Інститут економіки і менеджменту
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: англійська
Анотація: Домший О.Р., Гірна О.Б. (керівник). Дослідження та удосконалення функціонування ланцюга постачання ТзОВ «ТД «ЛембергМіт» на ринку м’ясної продукції. Магістерська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2023. Розширена анотація. У сучасному динамічному бізнес-середовищі, де конкуренція на ринку посилюється, ефективне управління ланцюгами постачання стає ключовим елементом для підприємств. Заради досягнення конкурентних переваг у контексті швидкого розвитку технологій, зростання глобалізації та змін споживацьких уподобань стає необхідністю вдосконалення та оптимізації управлінських процесів у ланцюгах постачання. Сучасний етап розвитку бізнес-середовища ставить перед підприємствами завдання не лише досягти конкурентоспроможності, але й мати гнучкість для оперативної адаптації до змін та швидкого реагування на виклики ринку. У цьому контексті управління ланцюгами постачання стає не лише стратегічним інструментом, але й ключовим фактором для забезпечення стійкості та успіху підприємства. Мета даної роботи є аналіз, обґрунтування та розроблення практичних рекомендацій з удосконалення ланцюга поставок на ТОВ «ТД «ЛембергМіт». Об’єктом роботи є процес управління ланцюгом поставок на підприємства ТОВ «ТД «ЛембергМіт». Предметом дослідження є методичні основи та практичні заходи щодо удосконалення ланцюга поставок на підприємстві. Результати дослідження. В роботі розкрито теоретичні та методичні підходи до управління ланцюгами постачання підприємства, представлено методику оцінювання та механізм підвищення ефективності логістичної діяльності підприємства [2,5,8]. Проведено дослідження вітчизняного ринку м’яса та м’ясних виробів, аналіз фінансово-господарської та логістичної діяльності ТОВ «ТД «ЛембергМіт» [11,12,13]. В третьому розділі розроблено рекомендації щодо поліпшення організації управління ланцюгом поставок на промислових підприємствах. Отримані результати дослідження можуть бути використані ТОВ «ТД «ЛембергМіт» для оптимізації управління логістичними процесами. Ключові слова: ланцюг постачання, м’ясо, м’ясні вироби, запаси, транспортування. Перелік використаних літературних джерел: 1. Крикавський Є.В., Чорнописька Н.В. Логістичні системи: підручник. Львів, 2019. – 288 с. 2. Крикавський Є.В., Похильченко О.А., Фертч М. Логістика та управління ланцюгами поставок: підручник. Львів, 2019. – 848 с. 3. Колодізєва Т. О. Управління ланцюгами поставок : навч. посіб. Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2016. 164 с. 4. Пруненко Д. О. Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Управління ланцюгом постачання» /Д. О. Пруненко; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2016. – 140 с. 5. Салоїд С.В., Лабзіна А.О. Основні характеристики і особливості логістичних систем управління матеріальними потоками у сфері промислового виробництва. Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи, 2021, С. 280-281. 6. Смерічевська С. В., Криворучко Г.О. Теоретикометодичні основи ефективного управління логістичними процесами на підприємстві // Актуальні проблеми економіки та управління. Збірник наук.праць молодих вчених. К.: КПІ ім.І.Сікорського. Випуск 13, 2019. 7. Лемеш І.О. Cутність логістичної системи та її функціональна значущість на підприємстві в системі прийняття управлінських рішень: навч.посіб.3-тє вид. К.: Центр учбової літератури,2013. 141с. ?