Будівництво торгово-ресторанного комплексу у м. Тернопіль

Автор: Дзюба Уляна Зіновіївна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Промислове і цивільне будівництво
Інститут: Інститут будівництва та інженерних систем
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Споруда запроектована 3-ох поверховою з розмірами в плані 23,8 х 11,2 м. Висота першого поверху – 4,2 м. другого – 4,2 м., та третього - 3.5 м. Конструктивна схема будівлі – це жорсткий, безригельний залізобетонний монолітний каркас з заповненням з керамоблоків товщиною 380 мм. Несучими елементами виступають залізобетонні колони та діафрагми жорсткості. Колони жорстко з’єднані з монолітною плитою перекриття та фундаментною плитою. Для розрахунку каркасу торгово-відпочинкового комплексу було зібрано навантаження на каркасну конструкцію відповідно згідно ДБН В.1.2- 2: 2006 "Навантаження та впливи". Розрахунково-конструктивний розділ розпочато з розрахунку плити перекриття. Плита виконана з бетону класу С25/30 товщиною 200 мм., армування класу А500С. Далі запроектовано фундамент товщиною 350 мм. Фундаментна плита виконана з бетону класу С20/25 та арматурних каркасів класу А500С. Наступним кроком є ручний розрахунок найбільш навантаженої колони першого поверху в осях 2-В з підбором арматури. Переріз колони становить 400 х 400 мм. та виконується з бетону С25/30. Завершальним етапом є розрахунок і конструювання залізобетонного сходового маршу. Ширина маршу складає 1,5 м. Кут похилу ?=31?. Сходинки є стандартних розмірів 150 х 250мм. Бетон класу С25/30, арматура каркасів класу А500C, сітки з низьковуглецевої сталі класу ВР-1. У технологічно-організаційному розділі мною було розроблено технологічну карту для влаштування монолітної плити перекриття, будівельний генеральний план та складений календарний графік для виконання основних будівельно-монтажних робіт. За розрахунками, тривалість будівництва будівлі – 246 днів. В розділі економіки будівництва було складено локальний та об’єктний кошторис на основні будівельні-монтажні роботи. Всі розрахунки були зроблені на основі цін та норм часу для основних будівельних робіт станом ресторанного комплексу. Орієнтовна вартість будівництва складає 14877,974 тис. грн. Вартість спорудження 1 м2 корисної площі - 18,605грн./м2 (у.о.). Темою наукового дослідження було «Визначення міцності бетону механічними методами неруйнівного контролю та за контрольними зразками». В результаті дослідження опрацьовувалися діючі нормативні документи та роботи, у яких розглянуто питання теми дослідження, ознайомилася та описала методи визначення міцності бетону. Ключові слова: плита перекриття , колона, монолітна фундаментна плита, торгово-ресторанний комплекс. Перелік використаних джерел: 1. ДБН В.1.2-14:2018 «Загальні принципи забезпечення надійності та конструктивної безпеки будівель і споруд» - Київ: Мінрегіонбуд України, 2018 2. ДСТУ Б В.2.6-156:2010 «Бетонні та залізобетонні конструкції з важкого бетону. Правила проектування» - Київ: Мінрегіон буд України, 2010 3. ДБН В.2.1 – 10:2018 «Основи і фундаменти будівель та споруд. Основні положення» - Київ: Мінрегіон України, 2018 4. ДБН В.1.2-2:2006. Навантаження і впливи.-К.: Мін буд України, 2006