Контроль якості питної бутильованої води
Автор: Кусько Дмитро Сергійович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Якість, стандартизація та сертифікація
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Пояснювальна записка до магістерської кваліфікаційної роботи складається з 84 сторінок, 15 рисунків, 34 таблиці , 24 літературних джерел. Була поставлена і реалізована мета МКР – дослідження якості питної бутильованої води різних українських товаровиробників. Були поставлені і виконані завдання МКР: • дослідити екологічні проблеми, пов’язані з забезпеченням водою України; • проаналізувати існуючі чинні нормативні документи на питну бутильовану воду; • дослідити основні фактори, які впливають на формування і збереження споживчих властивостей питної бутильованої води; • експериментально дослідити якість питної бутильованої води різних українських товаровиробників; • надати пропозиції щодо покращення якості питної бутильованої води. Об’єктом дослідження було встановлення відповідності показників якості питної бутильваної води різних торгових марок встановленим чинним гігієнічним нормативам. Пpeдмeт дocлiджeння були органолептичні та фізико-хімічні показники якості питної бутильованої води. Методами дослідження були SWOT-аналіз, порівняння фізичних та органолептичних показників якості води з нормативними, статистична обробка результатів досліджень, узагальнення результатів досліджень. Приведені рекомендації з метою покращення якості та безпечності питної води. Проведено розрахунок питань, пов’язаних з економічною доцільністю проведення досліджень.