Удосконалення технології водопідготовки у виробництві лікеро-горілчаних напоїв
Автор: Ковалишин Олег Ігорович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: У магістерській кваліфікаційній роботі представлено удосконалення процесу одержання водопідготовки у виробництві лікеро-горілчаних напоїв. Магістерська кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та графічної роботи. Пояснювальна записка містить такі основні частини: вступ, науково-теоретичні основи, обґрунтування удосконалення технологічного процесу, опис технологічної схеми, розрахунок витратних коефіцієнтів, економічну частину та висновки. Запропоновано оптимальні умови водопідготовки у виробництві лікеро-горілчаних напоїв. Показано, що застосування Na-H катіонування веде до покращення показників технологічної води, та не значно збільшує виробничі затрати. При цьому вміст солей у технологічній воді зменшується.