Проект відділення виробництва ацильованого аспартаму продуктивністю 100 т/рік

Автор: Лисковець Володимир Олексійович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: В даній роботі спроектоване відділення виробництва проміжного продукту у виробництві синтетичного підсолоджувача аспартаму – NH2-ацильованого аспартаму. Аспартам займає близько 25% світового об’єму синтетичних підсолоджувачів і застосовується під час виробництва більш ніж 5000 найменувань продуктів харчування і напоїв. В Україні ще не налагоджене його виробництво, а весь аспартам імпортується. Тому даний проект з виробництва NH2-ацильованого аспартаму є доволі актуальним. Спроектоване виробництво періодичної дії потужністю 100 т/рік. На основі регламентних даних розрахований матеріальний і тепловий баланс процесу, створена технологічна схема і проведений розрахунок обладнання. Наведені основні правила експлуатації виробництва, розрахована рентабельність підприємства.