Управління конкурентоспроможністю підприємства ПП "Оліяр"
Автор: Сокульський Олег Ігорович
Кваліфікаційний рівень: магістр (ОНП)
Спеціальність: Економіка (освітньо-наукова програма)
Інститут: Інститут економіки і менеджменту
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Темою магістерської роботи було обрано «Управління конкурентоспроможністю підприємства ПП "Оліяр"». Бакалійний ринок України є дуже перспективним та вирізняється високою конкуренцією. Оскільки рівень споживання продукції, що відноситься до цього ринку є постійним та дуже високим, більшість продуктів, що виробляються в цьому сегменті включають продукти харчування, які ми використовуємо щодня у своєму раціоні харчування. Метою магістерської кваліфікаційної роботи є обґрунтування напрямків управління конкурентоспроможності ПП "Оліяр". Об’єктом дослідження є теоретичні, методичні і практичні засади щодо підвищення конкурентоспроможності ПП «Оліяр». Предметом дослідження є процес управління конкурентоспроможністю ПП «Оліяр». Для вирішення поставлених завдань у роботі використанні такі методи: аналіз, систематизація та узагальнення; метод фінансових коефіцієнтів та порівняння; метод аналітичний, порівняльний аналіз та графічний метод; метод моделювання; метод порівняння для визначення переваг і ціни. Наукова новизна одержаних результатів полягає у впровадженні у виробництво корисної високоолеїнової соняшникової олії з паралельним просуванням цінності такої олії для споживача. На відміну від існуючих підходів, це змінює ракурс конкурентоспроможності з експансії ринку на збільшення частки ринку через дбання про споживача і якість продукту. Ключові слова: конкурентоспроможність, олія, ринок, витрати. Перелік використаних літературних джерел: 1. Аналіз показників ліквідності та платоспроможності підприємства URL: https://buklib.net/books/28009/ 2. Аналіз та оцінка ділової активності підприємства. Г. В. Костюк, к. е. н., доцент, Київський національний університет технологій та дизайну, м. Київ URL: http://www.dy. nayka. com. ua/?op=1&z=1035 3. Багатокутник конкурентоспроможності: наочний спосіб побачити власні конкурентні переваги та недоліки URL: https://bakertilly.ua/ 4. Бакалія — які товари входять до категорії? URL: https://brovary.net.ua /bakaliia-iaki-tovary-vkhodiat-do-katehorii/ 5. Визначення конкурентного середовища: Аналіз 5 сил Портера як стратегічний інструмент URL: https://www.maxzosim.com/porters-five-forces/ 6. Високоолеїнова олія URL: https://www.ukroliya.com/uk/main_directions/ vysokooleinova-oliia/ 7. Гарбар В. А. Вплив галузевих особливостей на формування ринку олійножирової продукції в Україні. Економіка і суспільство. 2018. Вип. 16. С.114-120.