Дослідження і розвиток міжнародних економічних відносин України та Китаю на прикладі кондитерської галузі з урахуванням впливу пандемії

Автор: Петрова Анна Дмитрівна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Міжнародна економіка
Інститут: Інститут економіки і менеджменту
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2023-2024 н.р.
Мова захисту: англійська
Анотація: Міжнародні економічні відносини представляють собою мережу економічних зв’язків, що розгортаються між країнами, регіональними блоками, компаніями, організаціями, а також юридичними і фізичними особами з метою виробництва і обміну товарів. Вони базуються на принципах ринкових систем та механізмів [1]. Кондитерські вироби складають різноманітний асортимент харчових продуктів, які є популярними серед більшості населення. Ці вироби відзначаються своїм унікальним складом та споживчими характеристиками. Вони становлять важливу частину людського раціону, а високий попит зумовлений переважно смаковими якостями. [2]. На початку 2020 року світ сколихнула пандемія Covid-19. Попри величезні шкоди, які вона принесла для здоров’я та безпеки людей, вона завдала значного удару світовій економіці. Об’єктом дослідження на макрорівні є міжнародні економічні відносини України і Китаю; на мікрорівні - ТзОВ "ТВК ВОЛДІ", підприємство яке займається виробництвом і збутом кондитерських виробів; засноване у 2009 році та є одним з лідерів виробництва кондитерських виробів у західній Україні. Предметом дослідження є врахування впливу пандемії на підприємства кондитерської галузі в контексті розвитку міжнародних економічних відносин України та Китаю. Метою роботи є виявлення особливостей розвитку міжнародних економічних відносин України та Китаю з урахуванням впливу пандемії ,зокрема на ТзОВ «ТВК ВОЛДІ», а також досягнення заданого значення показника власного капіталу у індивідуальному завданні. Перший розділ роботи містить теоретичні і законодавчі засади розвитку міжнародних економічних відносин кондитерських підприємств з урахуванням впливу пандемії Covid-19. У другому розділі виконано аналізування міжнародних економічних відносин суб’єктів господарювання України та Китаю кондитерської галузі з урахуванням впливу пандемії. Третій розділ полягає у мікроекономічному дослідженні ТзОВ «ТВК ВОЛДІ», а саме - аналізуванні стану і динаміки виробничо-господарської і міжнародної економічної діяльності. Також здійснено аналізування і прогнозування основних фінансово-економічних показників діяльності об’єкту дослідження. У четвертому розділі задля досягнення заданого цільового показника було розроблено комплексний захід для подолання впливу наслідків пандемії на підприємство, а також проаналізовано альтернативні варіанти, з-поміж яких обрано складові комплексного заходу: розроблення та імплементація мобільного додатку та посилення рекламної кампанії у соцмережах з акцентом на цільового споживача ринку Китаю. Ключові слова: міжнародні економічі відносини, кондитерська галузь , пандемія ,збут , виробництво. Перелік посилань: Кібік О., Нестерова К. та Хаймінова Ю.,2020. Міжнародна економіка.Одеса Волков В., Горошкова Л.,2010. Оцінка рівня монополізму в кондитерській галузі України. Запоріжжя.