Проект відділення виробництва харчового барвника «Тартразину» продуктивністю 80 т/рік
Автор: Степчук Олександра Андріївна
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: заочна
Навчальний рік: 2024-2025 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: В даній роботі спроектоване відділення виробництва барвника тартразину. Його одержують реакцією азосполучення. Потужність виробництва – 80 т/рік. Виробництво періодичної дії з безперервним режимом роботи. На основі регламентних даних розрахований матеріальний і тепловий баланс процесу, створена технологічна схема і проведений розрахунок обладнання. Цех розташовується в одноповерховій будівлі, обраний оптимальний варіант для обслуговування. Наведені основні вимоги з техніки безпеки та вибрано найбільш економічний шлях розвитку підприємства. Тартразин є синтетичним азобарвником лимонно-жовтого кольору, який в основному використовується в якості харчового барвника .