Проектування логістичної системи забезпечення ТзОВ «Бізнес-центр «Лемки»
Автор: Шатковський Кирило Володимирович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Логістика
Інститут: Інститут економіки і менеджменту
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2024-2025 н.р.
Мова захисту: англійська
Анотація: Шатковський К. В., Шандрівська О. Є. (керівник). Проектування логістичної системи забезпечення ТзОВ «Бізнес-центр «Лемки». – Магістерська кваліфікаційна робота. – Національний Університет «Львівська Політехніка». Львів, 2024. Розширена анотація Актуальність теми дослідження. Ефективне функціонування підприємств готельно-ресторанного бізнесу потребує розробки належного забезпечення функціонування логістичних систем, з огляду на необхідність задоволення потреб споживачів готельно-ресторанних послуг, які змінились в умовах економічної нестабільності [4; 6]. Розробка логістичного забезпечення для потреб функціонування логістичної системи підприємства має за мету максимізацію цінності у процесі надання готельно-ресторанних послуг та підтримку конкурентних позицій підприємства на ринку готельно-ресторанних послуг [3]. Теоретичні та прикладні аспекти забезпечення логістичних систем розкрито у роботах таких українських науковців, як Є. Крикавський, Н. Чорнописька, О. Шандрівська, Т. Ануфрієва, Л. Ліпич, В. Сисоєв та ін., які здійснили вагомий внесок у розкриття проблематики логістичного управління діяльністю підприємств та управління ланцюгами постачання [1; 2; 5]. Метою дослідження є теоретичне узагальнення та розробка проектних рішень щодо логістичної системи забезпечення підприємства. Об’єктом дослідження виступає ТзОВ «Бізнес-Центр Лемки», яке працює на ринку готельно-ресторанних послуг з 2013 р. Предметом дослідження є сукупність теоретичних та прикладних положень, які використовуються для дослідження та проектування логістичної системи забезпечення ТзОВ «Бізнес-центр «Лемки» в умовах економічної нестабільності. У магістерській кваліфікаційній роботі розглянуто такі методи дослідження: системний, узагальнення, абстрактно-логічний та проблемно-орієнтований, порівняння, прогнозування, метод зонування складських площ, економіко-математичне моделювання, табличний метод. Розкрито специфіку логістичних процесів в діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу та його інформаційне забезпечення; наведено особливості логістичного забезпечення підприємств готельно-ресторанного бізнесу та висвітлено особливості організаційно-економічного механізму логістичного забезпечення підприємств ресторанного бізнесу. Надано характеристику ТзОВ «Бізнес-центр Лемки» та здійснено аналіз результатів його планово-економічної діяльності та організування логістичної системи. Розроблено проектні рішення, що стосуються оцінки локалізації складу для потреб централізованого матеріально-технічного забезпечення мережі ресторанів ТОВ «Холдинг емоцій !Фест», у складі якого є ТзОВ «Бізнес-центр Лемки» та зонування площ складу; наведені результати проектування техніко-економічних параметрів складу та розроблені маршрути доставки при наданні послуг мобільного харчування за участю ТзОВ «Бізнес-центр Лемки». Ключові слова: ланцюги постачання, логістична система забезпечення, готельно-ресторанний бізнес, запаси, організаційно-економічний механізм логістичного забезпечення Перелік використаних літературних джерел. 1. Банєва І.О., Величко О.В. (2022). Сучасні підходи до організації готельно-ресторанного бізнесу. Modern Economics, 36, 6–11. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V36(2022)-01 (дата звернення: 27. 10. 2024). 2. Крикавський Є.В. Логістичний менеджмент: навч. посібник / Є.В. Крикавський, О.Є. Шандрівська. – Львів: Видавництво Львівської політехніки», 2023. – 416 с. 3. Лисюк Т., Терещук О., Пасічник М. (2022). Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві. Економіка та суспільство, 40. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-40-11 (дата звернення 15.10.2024). 4. Мітяєва Т., Горішевський П. (2024). Війна та готельно-ресторанна сфера: виклики та адаптація. Економіка та суспільство, 62, 1-9. DOI:10.32782/2524-0072/2024-62-146 (дата звернення: 27. 10. 2024). 5. Рябенька М.О., Постова В.В. (2024). Сучасні аспекти управління в закладах готельного та ресторанного бізнесу. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління, 1-7. DOI: https://reicst.com.ua/pmt/article/view/2024-13-12-01/2024-13-12-01 (дата звернення: 27. 10. 2024). 6. Krykavskyy Y., Chornopyska N., Dovhun O., Hayvanovych N., Leonova S. (2023). Defining supply chain resilience during wartime. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1, 3(121), 32–46.