Проект відділення виробництва харчового желатину продуктивністю 150 т/рік

Автор: Кулик Вадим Романович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2024-2025 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Метою даної роботи є проектування виробництва харчового желатину потужністю 150 т/рік . Подібне виробництва в Україні на даний час є , тому його задача створити конкуренцію на ринку та задовільнити потреби внутрішніх споживачів за рахунок дешевшої собівартості продукту . Також виробництво планує працювати і на експорт власної продукції в країни Європи . За матеріальними розрахунками для виробництва 1 тони продукції нам потрібно майже 7 т вихідних речовин , також під час реакції утворюються і побічні продукти які можна використати для продажу , наприклад технічний желатин . За технологічними розрахунками було встановлено параметри всіх апаратів і було розміщено зігдно технологічної схеми та норм розміщення апаратів . У будівельній частині розраховані параметри будівлі у якій буде виробництво з дотриманням усіх норм та потреб . У теплових розрахунках надана кількість тепла , яку треба буде надати з теплоносіями . Всі витрати під час виробнитва були прораховані в економічній частині , а також орієнтовний прибуток , що забезпечує рентабельність виробництва на 14 % . Важливо зазначити , що під час проектування було дотримано вимоги охорони праці, щоб мінімізувати небезпечні фактори для працівників . Загалом дане виробництво має всі шанси гідно увірватися на внутрішній та зовнішній ринок та скласти гідну конкуренцію її представникам у цілому світі .