Моделювання процесу перемішування пивного сусла у лопатевій мішалці продуктивністю 200000 м3/рік

Автор: Лютий Іван Миколайович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Комп'ютерна хімічна інженерія
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2024-2025 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: У даній магістерській кваліфікаційній роботі проведено CFD моделювання процесу перемішування пивного сусла у апараті термоферментативної обробки (АТФО), що використовується у промисловому виробництві пива. Комп’ютерне моделювання було виконане з використання програмного комплексу ANSYS Fluent 2024R2, на основі k-? SST моделі турбулентності. Дослідження впливу частоти обертання лопатей мішалки у стаціонарному шарі робочого середовища на характер процесу перемішування та наявність застійних зон. Також, показано характер руху пивного сусла при перемішування лопатевими пристроями при безперервному процесі, а результати виведено у вигляді візуалізації розподілу поля швидкостей у поперечному перерізі області моделювання. Обсяг даної роботи становить 59 сторінок, 27 рисунків, 6 таблиць. Список використаної літератури містить 21 найменування.