Дослідження та контроль якості вершкового масла
Автор: Бриндзак Михайло Володимирович
Кваліфікаційний рівень: магістр
Спеціальність: Якість, стандартизація та сертифікація
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології
Форма навчання: денна
Навчальний рік: 2024-2025 н.р.
Мова захисту: українська
Анотація: Пояснювальна записка до магістерської кваліфікаційної роботи складається з 67 сторінок, 5 рисунків, 10 таблиці , 22 літературних джерел. Була поставлена і реалізована мета МКР – дослідження якості вершкового масла різних українських товаровиробників. Були поставлені і виконані завдання МКР: • дослідити проблеми, пов’язані з забезпеченням вершковим маслом населення України; • проаналізувати існуючі чинні нормативні документи на вершкове масло; • дослідити основні фактори, які впливають на формування і збереження споживчих властивостей вершкового масла; • експериментально дослідити якість вершкового масла різних українських товаровиробників. Об’єктом дослідження було встановлення відповідності показників якості вершкового масла різних торгових марок встановленим чинним нормативам. Пpeдмeт дocлiджeння були органолептичні та фізико-хімічні показники якості вершкового масла. Методами дослідження були порівняння фізичних та органолептичних показників якості вершкового масла з нормативними, узагальнення результатів досліджень. Проведено розрахунок питань, пов’язаних з економічною доцільністю проведення досліджень.