Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
8.G1.00.08 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Кваліфікація: Магістр з хімічних технологій та інженерії за освітньою програмою Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Рік вступу: 2025
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1,5 роки
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Інженерія, виробництво та будівництво
Особливі умови вступу:
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Характеристика освітньої програми: Програма базується на загальновідомих наукових положеннях і результатах сучасних наукових досліджень в області хімічної технології та інженерії із врахуванням сьогоднішнього стану хімічної галузі, та зорієнтована на актуальну освітню програму Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів, у рамках якої можлива подальша професійна та наукова кар’єра.
Реалізація програми передбачає підготовку фахівців для організаційно-управлінської, господарської, комерційної, інвестиційної та науково-дослідної діяльності у хімічній, харчовій та косметичній галузях промисловості.
Програма передбачає залучення до навчального процесу фахівців та експертів в галузі хімічних технологій та інженерії, представників стейкхолдерів, участь здобувачів вищої освіти у програмах академічної мобільності.
Освітньо-професійна програма включає нормативні навчальні дисципліни та вибіркові дисципліни, які поглиблюють спеціалізовані знання і забезпечують наукові і технологічні компетентності для подальшої інженерної та дослідницької діяльності.
Програмні результати навчання: ПРН1.Критично осмислювати наукові концепції та сучасні теорії хімічних процесів та хімічної інженерії, застосовувати їх при проведенні наукових досліджень та створенні інновацій.
ПРН2.Здійснювати пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, систематизувати, аналізувати та оцінювати відповідну інформацію.
ПРН3.Організовувати свою роботу і роботу колективу в умовах промислового виробництва, проектних підрозділів, науково-дослідних лабораторій, визначати цілі і ефективні способи їх досягнення, мотивувати і навчати персонал.
ПРН4.Оцінювати технічні і економічні характеристики результатів наукових досліджень, дослідно-конструкторських розробок, технологій та обладнання хімічних виробництв
ПРН5.Вільно спілкуватися державною та іноземною мовами усно і письмово для обговорення і презентації результатів професійної діяльності, досліджень та проектів.
ПРН6.Розробляти та реалізовувати проекти в сфері хімічних технологій та дотичні до неї міждисциплінарні проекти з урахуванням соціальних, економічних, екологічних та правових аспектів.
ПРН7.Здійснювати у науково-технічній літературі, патентах, базах даних, інших джерелах пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, систематизувати, і аналізувати та оцінювати відповідну інформацію.
ПРН8.Планувати та виконувати експериментальні і теоретичні дослідження в сфері хімічних технологій і інженерії, формулювати і перевіряти гіпотези, аргументувати висновки, презентувати результати досліджень.
ПРН9.Володіти методами виявлення токсичних речовин у продуктах харчування та косметичних засобах, їх кількісної ідентифікації, розрахунку та встановлення гранично допустимих рівнів та допустимої добової дози.
ПРН10.Розробляти та організовувати контроль якості та проведення експертизи продуктів харчування та косметичних засобів.
УМ1.Планувати та розробляти маловідходні технологічні процеси з раціональним використанням води, сировини та мінімальним техногенним впливом на оточуюче середовище.
УМ2.Проводити експертизу та контроль якості продуктів харчування та косметичних засобів, визначати основні види їх фальсифікації.
УМ3.Вміти ідентифікувати синтетичні, штучні та природні полімери; розробляти методи їх застосування у виробництві продуктів харчування і косметичних засобів.
УМ4.Спираючись на методи мікробіологічного контролю проводити дослідження показників якості харчових продуктів.
УМ5.Планувати та здійснювати синтез харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів із застосуванням методів сучасного органічного синтезу.
УМ6.Застосовувати різні методи очистки води від механічних, хімічних та біологічних забруднювачів для підготовки до використання на харчових та косметичних виробництвах.
КОМ1.Уміння спілкуватись, включаючи усну та письмову комунікацію українською та іноземною мовами (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською).
КОМ2.Здатність використання різноманітних методів, зокрема сучасних інформаційних технологій, для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях.
АіВ1.Здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення.
АіВ2.Здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань.
АіВ3.Здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи, самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики.
АіВ4.Здатність демонструвати розуміння основних екологічних засад, охорони праці та безпеки життєдіяльності та їх застосу-вання.
Академічна мобільність: На основі двосторонніх договорів між Національним університетом «Львівська політехніка» та університетами України і вищими навчальними закладами зарубіжних країн-партнерів.
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня